Skót sportigazgató a Honvédnál

Chris Docherty

Fotó: Chris Docherty személyében skót sportigazgatót nevezett ki a Honvéd / FORRÁS: HONVEDFC.HU

Skót sportigazgatóval kötött szerződést a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.

A klub hétfőn a honlapján jelezte, hogy Chris Docherty sportigazgatóként, a horvát Ivan Kepcija pedig szakmai tanácsadóként tevékenykedik majd Kispesten.

„A két szakember nem először dolgozik majd együtt, hiszen Docherty a Hajduk Splitnél már segítette a sportigazgató Kepcija munkáját, csakúgy mint a horvát szövetség számára készített fejlesztési tanulmány összeállítása során” – áll a honlapon.

Chris Docherty hazájában, a skót szövetségnél kezdte karrierjét, ahol a játékosok fejlesztésével, az ellenfelek, illetve a mérkőzések elemzésével foglalkozott, később pedig az U21-es válogatott stábjának volt a tagja.

Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője a szakmai munka erősítését várja a két szakembertől:
Chris és Ivan érkezésével azt a szakmai munkát szeretnénk átalakítani, megerősíteni és hangsúlyosabbá tenni, ami a játékoskiválasztástól a csapatba építésen át egészen a számonkérésig terjed. Jó kluboktól jönnek és dolgoztak már együtt, így azt várjuk tőlük, hogy tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket hasznosítva sikeresebbé tegyék a Honvédot.Emellett még várhatóak átalakítások bizonyos sportszakmai területeken és természetesen a játékoskeretben is jelentős változás lesz” – nyilatkozott Kun Gábor.

A Honvéd a két hete zárult idényben a kilencedik helyen végzett, csak az utolsó fordulóban vált biztossá bennmaradása az OTP Bank Ligában.

MTI

Fotó: Chris Docherty személyében skót sportigazgatót nevezett ki a Honvéd / FORRÁS: HONVEDFC.HU