A Barcelona alacsonyabb ajánlatát fogadta el a Leeds Raphinha-ért

raphinha barca

Fotó: Mundo Deportivo Twitter

A Leeds United játékosa, Raphinha már a Barcelona játékosa, mivel kedden elfogadta az angol csapat a La Liga óriás brazilért tett ajánlatát.

A Mundo Deportivo szerint a katalánok 58 millió eurót fizetnek a Premier League-ben szereplő klubnak, plusz 7 millió eurós kiegészítést, és a szélső ötéves szerződést ír alá, hogy a Camp Nouba költözzön. A brazil válogatott játékos már hetekkel ezelőtt megegyezett a Barcával a személyi feltételekről, de már csak az utolsó lépésre várt, vagyis arra, hogy a Barca megegyezzen a Leedsszel a díjról.

A Leedsnek a Chelsea, a Tottenham és az Arsenal részéről is voltak jobbnál jobb pénzügyi ajánlatai Raphináért a Mundo Deportivo beszámolója szerint, de a játékos mindenkinél jobban szeretett volna Xavi csapatához csatlakozni, és most a kívánsága valóra válhat.

Fabrizio Romano is kiegészítő információkkal szolgált az üggyel kapcsolatban.

Miután a Leeds nehéz Premier League-szezonon van túl, és az utolsó napon maradt talpon, néhány kulcsjátékosuk fontolgatta, hogy elhagyja a klubot. Kalvin Phillips már befejezte a Manchester Cityhez való átigazolását, és most úgy tűnik, Raphinha is egyre közelebb kerül a Barcelonához való költözéshez.

A Romano atweetje szerint a Barcelona végül benyújtotta a brazil szerződtetésére vonatkozó ajánlatát, amely a feltételezések szerint 68 millió euró körül mozog, beleértve a kiegészítőket is.

A Leeds várhatóan elfogadta az ajánlatot, és az üzlet most már egyre közelebb kerül a befejezéshez.

A Barcelona pénzügyi nehézségei ellenére sikerült jelentős összeget ajánlaniuk a Leeds szélsőjéért. Raphinha egyértelműen a szívén viselte a váltást, és a Leeds nehezen utasított volna vissza egy ekkora ajánlatot.

A klubot elhagyni vágyó játékosokat megtartani nem mindig okos lépés, így mivel a Leeds jelentős ajánlatot kapott Raphinha-ért, úgy tűnik, itt az ideje, hogy a nyáron a Barcelonához igazoljon.

Forrás: caughtoffside.com

Fotó: Mundo Deportivo Twitter