A Barcelona vezeti a női klubok világranglistáját, az FTC a 122.

fradi győr női foci

Fotó: A győri Tiffany Devonna Cameron (b) és Papp Luca Zsófi, az FTC játékosa küzd a labdáért - FORRÁS: MTI/KRIZSÁN CSABA

Változatlanul az FC Barcelona áll az élen a női klubcsapatok világranglistáján a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS szerint. A magyar bajnok Ferencváros a 122. a rangsorban.

Az utóbbi tizenkét hónap nemzetközi és nemzeti eredményességén alapuló értékelés szerint a katalán együttes 50 ranglistapontot veszített többek között azzal, hogy az idei Bajnokok Ligája-döntőben alulmaradt a francia Olympique Lyonnal szemben, ám így is hatalmas előnnyel vezet a riválisok előtt.

A legjobb tízben ugyanazok a csapatok szerepelnek, mint a múlt hónapban, az egyetlen Európán kívüli alakulat a brazil Corinthians, amely a 6. pozícióból a 10-edikre esett vissza.

Az élboly tagja két francia együttes, az Olympique Lyon (559 pont) és a Paris Saint-Germain (470), a legjobb tízben van két angol (Chelsea, Arsenal), két német (Wolfsburg, Bayern München), egy olasz (Juventus) és még egy spanyol együttes (Real Madrid).

A 200-as listán egyetlen magyar csapatként a Ferencváros szerepel, amely 106 pontjával a 122. helyen áll.

A női klubcsapatok legjobbjai az IFFHS-nél:

——————————————
1. FC Barcelona (spanyol) 832 pont
2. Olympique Lyon (francia) 559
3. PSG (francia) és Chelsea (angol) 470-470
5. Wolfsburg (német) 452
6. Arsenal (angol) 426
…122. Ferencváros 106

MTI

Címlapkép: Illusztráció / MTI/KRIZSÁN CSABA