A Bayern München célja a BL-győzelem

Thomas Müller

FC Bayern München Facebook

Hasan Salihamidzic, a német labdarúgó-bajnokságban címvédő és listavezető Bayern München sportigazgatója szerint az együttes a Bundesliga és a Német Kupa trófeája mellett a Bajnokok Ligája megnyeréséért is harcban akar lenni.

A 45 éves szakember a Sport Bild című lap hamburgi díjkiosztó ünnepségén nyilatkozott erről, és kiemelte: a lengyel sztárcsatárnak, Robert Lewandowskinak a Barcelonához igazolása ellenére a csapat nagyon jól áll.

„Megerősödtünk, és minden a helyén van, így optimistán tekinthetünk a szezon elé”

– mondta Salihamidzic, aki a három simán megnyert bajnoki mérkőzés ellenére úgy véli, nincs garancia arra, hogy a Bayern jelentős fölénybe kerüljön a Bundesligában, és emiatt a sorozat unalmassá váljon.

„Még csak három fordulót játszottak le a csapatok, a szezonból pedig nagyon sok van hátra” – fogalmazott a sorozatban 10 bajnoki címnél járó müncheniek sportigazgatója.

A Bundesliga aktuális kiírását soha nem kezdte még ilyen fölényesen egyetlen együttes sem, mint most a Bayern: a kilenc megszerzett pont eddig sem volt ritka az első három körben, a 15-1-es gólarány viszont rekord. A müncheniek vasárnap 7-0-ra verték a Bochumot, előtte 2-0-ra múlták felül a Wolfsburgot, míg a nyitófordulóban 6-1-re diadalmaskodtak az Európa-ligában címvédő Eintracht Frankfurt vendégeként.

A Bayernhez szombaton a mögötte második Borussia Mönchengladbach érkezik a bajnokság negyedik fordulójában.

MTI