A Bayern München kész megakadályozni Robert Lewandowski távozását

Robert Lewandowski bayern munchen

Fotó: Robert Lewandowski Facebook oldala

A Bayern München kész blokkolni Robert Lewandowski távozását és a akarata ellenére is a csapatnál tartaná érvényes szerződése lejártáig.

A lengyel válogatott Lewandowski megerősítette, hogy nyáron, a klubnál töltött nyolcadik szezon után távozni szeretne az Allianz Arénából, annak ellenére, hogy még 12 hónap van hátra a jelenlegi szerződéséből.

A Bayern azonban továbbra is eltökélt abban a szándékában, hogy a Barcelona érdeklődése ellenére is megtartják sztárjukat.

A Marca beszámolója szerint a Bayern korábbi elnöke, Uli Hoeness utalt arra, hogy a klubot továbbra sem hatja meg a helyzet, mivel nincs megfelelő utód Lewandowski helyére.

„Mindig is azt mondtam, hogy ha nem találunk megfelelő alternatívát, hogy pótoljuk őt, (ami nehéznek tűnik), akkor azt támogatnám, hogy még egy évet maradjon” – mondta.

„Onnantól kezdve meg kell néznünk, hogy jövőre ingyen távozik-e, vagy esetleg meghosszabbítja a szerződését”.

Hoeness megjegyzései igazolják, hogy a klub a 2022/23-as szezonra vonatkozó vészterveken dolgozik, mivel úgy tűnik, Lewandowski eltökélt a távozás kikényszerítésére.

A Liverpool sztárját, Sadio Manét is kapcsolatba hozták a bajorokkal, de a Bajnokok Ligája-döntősök elutasították a Bayern érdeklődését, mivel a szenegáli sztárt az Anfielden szeretnék tartani.