A címvédő Real Madrid a favorit a BL-ben

real madrid bl

Fotó: Real Madrid Facebook oldala

A Manchester Cityt és a legutóbb döntős Liverpoolt megelőzve a címvédő Real Madrid a kedden rajtoló labdarúgó Bajnokok Ligája esélyese a Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote szerint.

A cég Euro Club Indexe alapján 60 százalék annak az esélye, hogy a sorozat végső győztese a három csapat közül kerül ki. A nevezett együttesek a csoportkör megkezdése előtt 90 százalékos valószínűséggel lesznek ott az egyenes kieséses szakaszban.

A Gracenote becslése alapján a Real Madridnak 21 százalék az esélye arra, hogy ünnepelhessen jövő májusban Isztambulban, utána a sorban a Manchester City (20 százalék), a Liverpool (19) és a Bayern München (10) következik. Annak pedig, hogy az elmúlt három év finalistái – a négy legnagyobb favorit mellett a Paris Saint-Germain és a Chelsea – közül kerül ki a bajnok, 80 százalék a valószínűsége.

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig végső sikerére mindössze egy százalék az esély – csakúgy, mint például a Juventuséra. A 32 csapat közül 14-nek pedig egyáltalán nincs esélye a végső sikerre.

Az Internazionale továbbjutására mindössze 47 százalék az esély az elemzés szerint, amely a C csoportból a Bayern Münchent és a Barcelonát várja a legjobb 16 közé. Gulácsi Péterék nyolcaddöntős szereplésének valószínűsége 62 százalékos a Real Madridot, a Sahtar Donyecket és a Celticet is felvonultató csoportból.

MTI