A Fehérvár bizonyítana, a Köln magabiztos

mol fehérvár vidi köln

MOL Fehérvár FC Facebook

Bizonyítani szeretnénk csütörtökön is, hogy újra jobbak tudunk lenni, mint az 1. FC Köln – mondta Michael Boris, a MOL Fehérvár FC német vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének visszavágója előtt rendezett sajtótájékoztatón. Kollégája, Steffen Baumgart a csoportkörbe kerülést jelölte meg célként.

A negyedik forduló első mérkőzésén a magyar csapat idegenben győzte le 2-1-re a Kölnt.

Michael Boris örömét fejezte ki amiatt, hogy várhatóan teltház előtt játszhatnak, és pozitív kiindulópontnak nevezte, hogy előnyből várhatják a visszavágót. Rámutatott arra, hogy a Köln is a csoportkörre vágyik, csakúgy, mint a Fehérvár, ezért még intenzívebb játékot, még támadóbb felfogású ellenfelet vár a csütörtöki találkozón.

A tréner szerint szerényen kezelték a németországi győzelmet, a meccs lefújása óta száz százalékban a visszavágóval foglalkoznak, mert legalább egyszer be kell találniuk ahhoz, hogy a csoportkörbe jussanak.

Michael Boris kérdésre elmondta, a visszavágón fontos lesz, hogy ne csak a kezdőjátékosok futballozzanak jól, hanem a cserék is megfelelően szálljanak be. „Egységes csapatként kell majd játszanunk, mindent ennek rendelünk alá és akkor meglehet az áhított siker” – fogalmazott.

Marcel Heister, a Fehérvár német védője megerősítette, hogy intenzíven játszó, agresszív ellenfélre számítanak. Igyekeztek elemezni a múlt heti találkozót, hogy tovább tudjanak javítani a játékukon, mert erre szükség lesz csütörtökön – fűzte hozzá.

„A Kölnnek fontos az európai kupaszereplés, ahogyan nekünk is” – emelte ki. Hozzátette, a magyar focinak jót tenne, ha két csoportkörös csapata lenne.

Az 1. FC Köln sajtótájékoztatóján Steffen Baumgart vezetőedző arról beszélt, hogy mélyen visszahúzódó ellenfélre számít, ezért Tim Lemperle helyett a fejjátékban jóval erősebb svéd Sebastian Anderssont hozták el a találkozóra.

Úgy vélte, nemcsak a támadó, hanem a védekező szekciónak is jól kell teljesítenie csütörtökön ahhoz, hogy elérjék céljukat, ami a csoportkörbe kerülés. Hangsúlyozta, hogy eggyel mindenképpen, de inkább kettővel több gólt kell szerezniük, mint a Fehérvár, ebben pedig segítségükre lehet a hosszú kispad és a pályán nyújtott jó teljesítményük, amivel az odavágón sem volt semmi probléma.

Timo Hübers, a kölniek középhátvédje szerint magabiztosság és önbizalom terén jól állnak, egyértelműen a továbbjutás a céljuk. Közölte, minden meccsen győzelemre játszanak, akkor is így tennének, ha legutóbb nyertek volna, így viszont a „szünetben” az ellenfelük vezet, de a „második félidő” is 90 perces lesz.

A Fejér megyei együttes a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában kezdett, ott az azeri Gabalát búcsúztatta 5-3-as összesítéssel, majd a moldovai Petrocub következett, amelyet kettős sikerrel ejtett ki. A Köln a selejtező negyedik, utolsó körében csatlakozott a sorozathoz.
A székesfehérvári visszavágó csütörtökön 19 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a Konferencia-liga csoportkörébe jut.

MTI