A Fehérvár kiütötte a Honvédot

MOL-Fehervar

MTI/Koszticsák Szilárd

A MOL Fehérvár FC kiütéses, 4-0 arányú győzelmet aratott a vendég Budapest Honvéd FC felett vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 2. forduló: MOL Fehérvár FC – Budapest Honvéd FC 4-0 (2-0) ———————————————- MOL Aréna Sóstó, 3517 néző, v.: Vad II
gólszerző: Dárdai P. (30.), Kodro (34.), Bamgboye (72.), Zivzivadze (83.)
sárga lap: Dárdai P. (65.), Makarenko (76.), illetve Bocskay (12.), Jónsson (20.)
Fehérvár:
———
Kovács D. – Nego, Fiola, Stopira, Sabanov, Heister – Rúben Pinto (Makarenko, 61.), Bumba (Pokorny, 70.) – Petrjak (Bamgboye, 70.), Kodro (Zivzivadze, 70.), Dárdai P. (Babos B., 86.)

Honvéd:
——-
Szappanos – Jónsson (Doka, 43.), Prenga, Cirkovic (Kocsis D., 61.), Lovric, Tamás – Mitrovic (Lukic, a szünetben), Bocskay, Plakuscsenko, Zsótér – Ennin (B. Traoré, 75.)

Mezőnyjátékkal és fehérvári labdabirtoklási fölénnyel telt a mérkőzés első félórája. A Honvéd masszív védekezésből próbált gyors ellentámadásokat vezetni, ám ebből kevés valósult meg, semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura.

A Fehérvár sokáig kereste a rést a vendégek védekezésén, amit végül Dárdai Pál talált meg, majd nem sokkal később megduplázta vezetését a házigazda Kenan Kodro jóvoltából.

A szünetről egy másik Honvéd jött ki a pályára, amit egy kimaradt ziccer és egy veszélyes szabadrúgás is jelzett. A Fehérvár ettől függetlenül magabiztosan őrizte előnyét, támadásaiban ott volt az esély a harmadik találatra, ami a csereként beálló Funsho Bamgboye első labdaérintéséből össze is jött. A hajrában egy másik cserejátékos, Budu Zivzivadze is eredményes volt, így lett kiütéses a fehérvári győzelem.

MTI

Címlapkép: Illusztráció