A Fradi hátrányból fordítva nyert Dzsudzsákék otthonában

Christian-Manrique-Debrecen-Stjepan-Loncar-ferencváros

Christian Manrique, a Debreceni VSC (b) és Stjepan Loncar, a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Debreceni VSC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombat esti rangadóján.

A sorozatban negyedik sikerüket arató zöld-fehérek átvették a vezetést a tabellán a Pakstól, amely vasárnap lép pályára.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
—————————————
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 12 114 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Manrique (1.), illetve Varga B. (10.), Zachariassen (74.)
sárga lap: Domingues (57.), Dreskovic (95.), illetve Makreckis (35.)

Debreceni VSC:
————–
Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi – Szécsi (Joao Oliveira, 65.), Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 85.), Domingues (Úlfarsson, 76.) – Dzsudzsák, Bárány (Batai, 85.)

Ferencvárosi TC:
—————-
Dibusz – Makreckis (Wingo, a szünetben), Cissé, S. Mmaee, Ramírez – Abu Fani (Botka, 81.), Maiga – Zachariassen, Stj. Loncar (Kodro, 72.), Marquinhos (Besic, 81.) – Varga B.

A mérkőzés kissé szerencsés debreceni góllal kezdődött – Manrique lövése megpattant egy ferencvárosi védőn -, de a hazaiak nem örülhettek sokáig, mert bár többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek, a fővárosiak mégis egyenlítettek a góllövőlistát vezető Varga Barnabás fejesével. Az iramra ugyan nem lehetett panasz, de a gyors gólváltás után nem forogtak veszélyben a kapuk, mert mindkét oldalon kissé statikus volt a játék.

A második félidőt előbb Bárány, majd Wingo ígéretes lövése vezette fel, de előbbi esetben a labda célt tévesztett, utóbbiban pedig Megyeri hárított. Ezt követően ismét mezőnyjáték zajlott a pályán kevés veszélyes akcióval, mígnem a hajdúságiak ritmust váltottak a játékrész derekán, amit néhány perc leforgása alatt három hazai helyzet jelzett. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, mert a Ferencváros a szórványos ellentámadásai egyikéből kissé váratlanul vezetést szerzett Zachariassen fejesével. A hajrában a piros-fehérek hiába szorították be a vendégeket, hiába voltak újra helyzeteik, nem tudtak egyenlíteni, így pont nélkül maradtak.

MTI