A La Liga elnöke szerint regisztrálhatja új játékosait a Barca

Robert Lewandowski

Fotó: FC Barcelona Facebook

Javier Tebas, a spanyol labdarúgó La Liga elnöke szerint rendben halad az anyagi gondokkal küzdő FC Barcelona új játékosainak regisztrációja.

A katalán sztárklub az elmúlt időszakban nagy adósságot halmozott fel, ám ezen a nyáron így is futotta jelentős erősítésekre Xavi Hernández vezetőedzőnek: az együttes már bejelentette Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha és Robert Lewandowski érkezését, és a napokban várhatóan lezárul Jules Koundé átigazolása is.

A Barca minden lépését figyeljük, amikor beérkeznek a megfelelő iratok, meglátjuk, hogy kik azok a játékosok, akiket nem neveznek az új szezonra”– utalt Tebas arra, hogy a katalánoknak várhatóan néhány labdarúgótól meg kell válniuk ahhoz, hogy a költségvetésük egyensúlyba kerüljön.

A Barcelona az utóbbi hetekben abból szerzett anyagi tőkét magának, hogy a jövőbeli, közvetítési jogokból származó bevételeit értékesítette.

“Tudják, mi a dolguk. Van még teendőjük, hogy minden új szerzeményüket regisztrálják, de jó úton járnak”– fogalmazott a sportvezető.

A lehetséges távozók között a legnagyobb név a holland válogatott Frenkie de Jong, akit a Manchester United szeretne magához csábítani. A játékos maradni szeretne a Barcelonánál, amely azonban közölte, hogy ehhez bele kell egyeznie fizetése csökkentésébe – erre a labdarúgó azonban nem hajlandó. Xavi korábban jelezte: ő számol de Jonggal, akinek a sorsa azonban “az ismert okok miatt” nincs az ő kezükben.

MTI