A legfontosabb különbségek a foci és a kosárlabda fogadás között

sportfogadas6

A sportfogadás mára egy elérhető és sokak számára kedvelt időtöltéssé vált, köszönhetően annak, hogy az online fogadási irodák elterjedésével lehetővé vált bármikor, bárhol és akár élőben, a mérkőzés közben is fogadni. Emiatt pedig az online sportfogadás egy nagyon vonzó lehetőséggé vált, és éppen úgy van, akkor akár a helyszínen, mérkőzés közben is lehetséges fogadásokat kötni. A következőkben megnézzük, hogy két nagyon népszerű sport, a foci és a kosárlabda mérkőzésekre való fogadásban milyen eltérések és hasonlóságok vannak.

A hasonlóságok

Ahhoz, hogy a különbségeket lássuk, érdemes előbb megnézni, hogy milyen hasonlóságok vannak a két sport, illetve az azokra való fogadás között. Sokkal több hasonlóság van egyébként, mint amennyi különbség. Például:

  • Mindkét sportnál a mérkőzés győztesét keresed, vagy pedig több mellékfogadást. Ezek változók, és általában az adott játék szabályaira alkalmazzák ezeket.
  • A legnépszerűbb fogadási piacok mindkettő esetben azok, amelyek a győztesre vonatkoznak. Ezek azonban egyben a legalacsonyabb kifizetéseket adó piacok, mivel sokkal nehezebb mondjuk a pontszámot megtippelni, mint a statisztikák és egyéb infók alapján meghatározni a győztest.
  • A foci és a kosárlabda esetében is lehetőség van a pontszámokra (akár félidősre is), pontszerzésre, játékosokra fogadni (ki kerül kispadra, ki lő/dob pontot).

A különbségek a focis és kosaras fogadás között

Amikor a focira való fogadást a kosárlabdára történő tétrakáshoz hasonlítjuk, több olyan pontot is találhatunk, amelyben eltérnek, hiszen nem csak a két sport jellege, de szabályai is eltérnek. Akik szeretnének változatosan fogadni, bátran variálhatják a labdarúgásra és a kosárlabdára való fogadást, mivel a számok mindig izgalmasan változnak játékról játékra.

Pontszámok

A pontszerzés minden sportnak az alfája és omegája, de az már változó, hogy hogyan, miért és mennyi pontot kapnak a csapatok. Ami a focit illeti, ott a pontszerzés például ritkább, így a bukmékerek is alacsonyabb pontszámokat jósolnak meg, illetve a változás is kicsi, akár olyanra is lehet fogadni, hogy 2.5 pontnál több vagy kevesebb lesz a végeredmény. Ezzel szemben a kosárlabda esetében gyorsabb játékról beszélünk, ahol jelentősen több pont születhet, ezzel a számos kis nagyobbak lehetnek, valamivel több lehetőséget kínálva a fogadásra.

Játék hossza

Ami még érdekes és fontos különbség az a mérkőzések hossza, mivel ez befolyásolja azt, hogy meccs közben milyen élő fogadási piacok elérhetők. A fociról mindenki tudja, hogy 2×45 perc hosszú, plusz a szünet a félidők között és a hosszabbítás, ha van. Mivel a fociban kevesebb a pont, a pálya jóval nagyobb, mint a kosárban, így ezért a meccsközbeni fogadási opciók egész mások, ám a 90 perc alatt sok minden történhet, így a piacok száma magasabb.

A kosárlabda esetében 4×10 perces mérkőzésről van szó, a negyedek között 2-2 perc szünettel, és egy 15 perces szünettel a félidőben. Ennek a sportnak a pályája jóval kisebb, mint a focié, és labdavezetés miatt ez egy mozgékony játék, sok-sok pont születhet. A mérkőzések közben fogadási lehetőségek emiatt egyébként alacsonyabb számban érhetők el, mint a foci esetében.

Zárszó

Mindkét sport kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a sportfogadás szerelmesei elmerüljenek az izgalmaikban, és jó esetben még némi profitra is szert tegyenek. Mivel ezek a sportok nagyon népszerűek, így mindig találhatsz olyan fogadási oldalt, ahol megteheted tétjeid kedvenc csapataidra, legyen szó akár nemzetközi, akár hazai bajnokságokról.