Darwin Nunez Benfica

Fotó: football-espana.net

A Liverpool megegyezett a Benfica támadójával, Darwin Nunezzel a személyes feltételekről – értesült a The Athletic.

Szerdán derült ki, hogy a Liverpool tárgyalásokat kezdett a portugál klubbal, és megdönthetik az átigazolási rekordjukat Darwin Nunez leigazolásáért. Most egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy megszerezzék az aláírását.

Források szerint a játékossal még nem írtak alá semmit, és nincs megállapodás a klubok között. Bármilyen üzletet is köt a Benfica Nunez eladásáért, az várhatóan összesen 100 millió euró (85,5 millió font) körüli összeget fog érni.

Úgy tudni, hogy a Benfica vélhetően 80 millió eurót szeretne garantáltan, és további 20 millió eurót a teljesítménytől függő, általuk reálisnak ítélt kiegészítésként.

Jürgen Klopp nagy csodálója az uruguayi csatárnak, mivel a klub a Bayern Münchenhez várhatóan csatlakozó Sadio Mane utódját célozza meg.

A Liverpool szerdán elutasította a német csapat második, 30 millió fontos ajánlatát Manéért.

A Liverpool úgy véli, hogy Nunez, aki 2021-22-ben 41 fellépésen 34 gólt szerzett a Benfica színeiben, tökéletes választás lenne a stílusa és azon a képessége miatt, hogy szélsőt és középpályást is tud játszani.

A Benfica 2020-ban 24 millió euróért vásárolta meg Nunezt az Almeriától, és a spanyol klubot megilletné a nyereség 20 százaléka, ha a várakozásoknak megfelelően a támadó a nyáron továbbáll.

Fotó: football-espana.net