A Mallorca tárgyalásokat kezdeményez Muriqi végleges leigazolásáról

Vedat Muriqi Mallorca

Vedat Muriqi volt a Mallorca egyik sztárja, amikor sikerült elkerülniük a kiesést, és most tárgyalásokat kezdtek a Lazio kölcsönjátékosának leigazolásáról.

A 28 éves koszovói csatár 1 millió eurós kölcsönszerződéssel, 12 millió eurós vételi opcióval csatlakozott a spanyol csapathoz a januári átigazolási időszakban. Muriqi 49 fellépésén mindössze két gólt szerzett a Lazio színeiben, és a Mallorca korábban még soha nem költött 12 millió eurót egyetlen üzletre sem.

Az Il Diario de Mallorca beszámolója szerint a Mallorca megkezdte a tárgyalásokat a Lazióval, hogy Muriqit megtartsák. Azt remélik, hogy egy kis kedvezményt kapnak, hogy elérhetőbbé tegyék az üzletet, és nehéz elképzelni, hogy a Biancocelesti ezt visszautasítsa.

A Lazio kész lemondani Muriqiról, ezért jelenleg minden ajánlatra nyitottak. A koszovói csatár a Mallorca szurkolóinak kedvencévé vált, mivel fontos szerepet játszott a kiesés elkerüléséért folytatott harcban; ebben a szezonban 16 La Liga-beli fellépésén öt gólt szerzett és három asszisztot adott, köztük az Atletico Madrid elleni győztes meccsen.

Amennyiben a Mallorca legalább 5 millió eurót kínál, a Laziónak mindenképpen érdemes megfontolnia Muriqi eladását a  nyáron.