A Newcastle megegyezett Hugo Ekitike átigazolásáról

Hugo Ekitike

Fotó: ligue1.com

A Newcastle United közeledik Hugo Ekitike szerződtetéséhez, a Foot Mercato értesülései szerint 40 millió fontos díjban is megállapodtak a Reimsszel a csatár leigazolásáért.

A Szarkák szurkolói bizonyára azon gondolkodtak, hogy Ekitike valaha is pályára lép-e a Newcastle csapatában. Hetekig tartó találgatások után a Newcastle a januári átigazolási időszakban megegyezett az átigazolási díjról a Reimsszel. A 19 éves játékos azonban végül maradt.

A Reims elnöke, Jean-Pierre Caillot a héten elmondta, hogy a Newcastle fenntartotta a kapcsolatot egy esetleges átigazolással kapcsolatban. És úgy tűnik, hogy Eddie Howe csapata most közelebb került az üzlethez.

A Foot Mercato értesülései szerint a Newcastle mostanra megegyezett a Reimsszel Ekitike ellenértékéről. A tervek szerint 30,7 millió fontot fizetnének most, amely akár 40 millió fontot is elérheti a bonuszokkal együtt.

A jelentés szerint már csak az utolsó apró részletekben kell megállapodni. Minden bizonnyal úgy tűnik, hogy a tinédzser a nyáron a Tyneside-ra tart.

Nem meglepő, hogy a Newcastle egyre közelebb kerül Ekitike szerződtetéséhez. Készek voltak kifizetni z átigazolási díjat januárban, amikor a Premier League státuszuk még bizonytalan volt.

Ekitike 10 gólt szerzett a Ligue 1-ben az elmúlt szezonban. Mindössze 15 alkalommal lépett pályára kezdőként, további kilenc alkalommal a kispadról.

Úgy tűnik, hogy a Newcastle lesz az, aki lehetőséget kínál neki, hogy a Premier League-ben játszhasson.

Fotó: ligue1.com