A sértődött Benzema elköszönt a válogatottól

Karim Benzema 1

Fotó: Karim Benzema Twitter

Karim Benzema a közösségi oldalain jelentette be, hogy nem lép többet pályára a francia válogatottban.

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megtettem mindent, hogy jobb legyek, és hibákat is elkövettem, de ezek miatt tartok ott, ahol ma vagyok, és büszke vagyok rá! Megírtam a történetemet, és a miénk véget ért” – írta a csatár hétfőn, 35. születésnapján a Twitter-fiókjában, bejegyzéséhez pedig egy olyan fotót csatolt, melyen a nemzeti csapat mezében látható.

A Real Madrid sztárfutballistája a 2014-es vb-n a válogatott legeredményesebb játékosa volt négy góllal a 2018-as tornán, melyet a francia együttes megnyert, viszont nem volt ott, korábbi válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideóval történt megzsarolásában játszott szerepe miatt.

A 97-szeres válogatott támadót Didier Deschamps szövetségi kapitány egészen tavalyig mellőzte, a 2021-ben rendezett Európa-bajnokságon viszont ismét ott volt a csapatban, idén pedig egyértelműen a franciák első számú középcsatárként számítottak rá, de néhány nappal a vb rajtja előtt megsérült. Ugyan a szakvezető a helyére nem hívott be senkit, így a keret tagja maradt, és megkapja az ezüstérmet, ám pályára nem lépett, annak ellenére sem, hogy a francia sajtó szerint a múlt héten már alkalmas lett volna a játékra.

Benzema helyén Olivier Giroud kezdett a vb-n, aki négy góllal zárta a tornát, de a vasárnapi, Argentína elleni fináléban gyengén teljesített, és Deschamps még a szünet előtt lecserélte. A csapat a második félidőben 0-2-ről, a hosszabbításban pedig 2-3-ról is fel tudott állni, de a 11-es párbajban 4-2-re alulmaradt a Lionel Messi vezette dél-amerikaiakkal szemben.

MTI