A Sportingtól érkezik Klopp utódja a Liverpoolhoz?

Jürgen Klopp

Liverpool FC Facebook

Sajtóhírek szerint a portugál Rúben Amorim érkezik a szezon végén távozó Jürgen Klopp vezetőedző helyére a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatához.

A Sky Germany kedden arról számolt be, hogy a Sporting Lisboa 39 esztendős trénerével már szóbeli megállapodást kötött a Premier League-ben szereplő klub.

Amorim a Braganál kezdte edzői karrierjét, az első csapat kispadján mindössze 13 mérkőzésen ült, de így is nyert egy Portugál Kupát az FC Porto ellen. Miután rövid bragai karrierje során 10 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség volt a mérlege – közte idegenben legyőzte a Benficát, amire 65 év után először volt képes a gárda -, a Sporting Lisboa irányítását vette át.

A lisszaboni csapattal 2021-ben bajnoki címet nyert – 19 év után ünnepelhettek újra elsőséget a szurkolók -, és volt egy portugál rekordot jelentő 32 meccses veretlenségi sorozata is a gárdával.

A Liverpooltól az idény végén, kilenc év után távozik Klopp, aki bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal. A Vörösök jelenleg a második helyen állnak a Premier League-ben, már megnyerték a Ligakupát és még az Európa-ligában is versenyben vannak.

MTI