AC Milan hamarosan bejelentheti Sven Botman és Renato Sanches szerződtetését

Sven Botman és Renato Sanches

Fotó: sempremilan.com

Az AC Milan hamarosan bejelenti Sven Botman és Renato Sanches szerződtetését a Lille-től.

A RedBird amerikai befektetési cég 1,3 milliárd eurós felvásárlásról állapodott meg a jelenlegi tulajdonos Elliott Managementtel, az üzletet várhatóan szeptemberre zárják le.

A Rossoneri szurkolóinak azonban nem kell olyan sokáig várniuk a pályára lépő erősítésekre, mivel a hírek szerint Botman és Sanches már ezen a héten csatlakozhat a Serie A bajnokcsapathoz.

Botman és Sanches is tagja volt annak a Lille-nek, amely a francia labdarúgást megdöbbentve a Paris Saint-Germain előtt szerezte meg a Ligue 1 bajnoki címét a 2020/21-es szezonban, és bár a klub az elmúlt szezonban csak a 10. helyen tudott végezni, mindkét játékos értéke tovább emelkedett.

Különösen Botman jelentene nagy sikert, mivel az újonnan meggazdagodott Newcastle-t többször is összefüggésbe hozták a holland középhátvéd megszerzésével.

A holland válogatott Nemzetek Ligája meccse után kérdezték Botmant a Milanhoz való szerződtetéséről, aki lelkesen nyilatkozott.

„Dolgozunk rajta” – mondta. „Jelenleg nehéz elvonatkoztatnom a dolgoktól, szinte minden nap hallok valamit erről a helyzetről. A dolgok haladnak, és remélem, hogy a szezon előtti felkészülés megkezdése előtt mindent tisztán fogunk látni”.

Mit hozna Botman és Sanches a jelenlegi Milannak?

Botman egy ballábas középhátvéd, 180 centi magas. A Lille problémái az elmúlt szezonban az ellenfél kapuja előtt voltak, Botman és társai 38 meccsen mindössze 48 gólt kaptak.

A 22 éves játékos a Ligue 1-ben passzainak közel 90 százalékát fejezte be sikeresen, miközben átlagosan két blokkot és öt tisztázást végzett meccsenként. Valószínűleg Pierre Kaluluvel versenyezne a középhátvéd Fikayo Tomori partnerének szerepéért.

Sanches eközben egy univerzális középpályás, a portugál Euro 2016-os csapat fiatal játékosa volt. A Bayern Münchennél és a Swansea-nál töltött szerencsétlen időszakok után Franciaországban újjáépítette a karrierjét.

A most 24 éves Sanches drasztikusan sokat fejlődött a Lille-nél, kitűnő fizikai adottságait most sokkal jobb döntésekkel egészíti ki, támadó középpályás képességei alapján a liga elitjébe tartozott ebben a szezonban.

Sanches képes a középpálya bármely részén játszani, de akár a középcsatár mellett is bevethető, így a pálya utolsó harmadban is gazdagabbá teheti a csapatjátékot.