Ádám Martin: ő a jövő, de „talán én lehetek a jelen”

Ulszan Hyundai ádám martin

Fotó: Ulsan Hyundai Football Club Facebook

Jó döntést hozott, amikor a Koreai Köztársaságba igazolt – többek között erről beszélt Ádám Martin, a magyar labdarúgó-válogatott támadója pénteken a Nemzeti Sporthíradóban.

A 28 éves csatár az OTP Bank Liga előző kiírásában gólkirály lett a Paks színeiben, majd júliusban a dél-koreai élvonalban szereplő Ulszanhoz igazolt, amelyet 17 év után bajnoki címhez segített.

„Az NB I-ben kiemelkedő teljesítményt kell nyújtani, hogy bekerülj a válogatottba, nekem ez szerencsére sikerült, de tudtam, hogy nyáron feljebb kell lépnem egy lépcsőfokot annak érdekében, hogy ezt tudjam tartani és egy magasabb szintre kerüljek. Azt gondolom, ez sikerült, nagyon jó döntés volt így utólag”

– nyilatkozta a támadó, aki tagja a válogatott keretének a görögök és a luxemburgiak elleni felkészülési mérkőzésekre.

A nemzeti csapattól visszavonult Szalai Ádám helyére Ádám Martin is „pályázik”, a korábbi paksi közönségkedvenc új posztriválisáról, a 20 esztendős Németh Andrásról szólva úgy fogalmazott:

ő a jövő, de „talán én lehetek a jelen”.

Hozzátette: természetesen nem az ő feladata dönteni erről a kérdésről, a pályán kell bizonyítania Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akinek jövő csütörtökön a Luxemburg, vasárnap pedig a Görögország elleni barátságos találkozókon lesz lehetősége a kísérletezésre.

A világbajnokságról szólva Ádám Martin azt mondta, természetesen a magyar válogatottal szeretne kijutni a vb-re – az elmúlt időszak eredményei alapján szinte már elvárják ezt tőlük -, ugyanakkor ehhez még rengeteg munkára van szükség.

MTI