Angol sajtó: „Ment a gulyáslevesbe” az angol válogatott

magyar-válogatott

A gólszerzõ Nagy Zsolt (k), mellette Szalai Ádám (b2), jobbról Gazdag Dániel (j2) és Nego Loic (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra gyõzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Nem meglepő módon a teljes brit sajtó történelmi és megalázó angol vereségről írt, miután a magyar válogatott kedd este 4–0-ra győzött Wolverhamtonban a Nemzetek Ligája A3-as csoportjának negyedik fordulójában. Marco Rossi csapata tizenegy napon belül másodszor is legyőzte az angolokat, akik 1928 óta a legsúlyosabb vereségüket könyvelhették el hazai pályán.

Magyarország megalázta a szerencsétlen angolokat – írta honlapján a Sky Sport. A lap tudósítója, Adam Bate kiemelte, hogy az elmúlt 94 év legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el az angol válogatott Magyarország ellen, az eredmény pedig megalázó a négy forduló után két ponttal csoportutolsó hazaiak szempontjából, akik közel állnak hozzá, hogy kiessenek a Nemzetek Ligája legmagasabb divíziójából.

BBC: Lehangoló Anglia, magyar győzelem a Molineux-ban

A brit közszolgálati sporthonlapon szintén hangsúlyozták, 1928 óta a legnagyobb hazai vereséget szenvedték el, illetve csapatuk négy mérkőzés óta nyeretlen. Megjegyzik, a magyar válogatott kíméletlen volt a kapu előtt, amit alátámaszt, hogy Rossi csapata 0,92-es xG-re lőtt négy gólt Wolverhamtonban – számolt be róla az M4 Sport. 

Daily Mail: A magyar válogatott gulyáslevest csinált az angolokból

Az angol válogatott megalázó vereségbe szaladt bele az utolsó 20 percben háromszor is betaláló Magyarország ellen. Gareth Southgate-en növekszik a nyomás: négy meccs, nulla győzelem, nulla akciógól és hat kapott gól – írják.

Hozzáteszik, egyes szurkolók azt énekelték az angol szövetségi kapitánynak, hogy reggel meneszteni fogják. Lehet, hogy pont azok, akik a meccs előtt a Himnusz közben a magyarokat rasszistázták. (Szalai Ádám egyébként a lefújás után külön megjegyezte, büszke a magyar szurkolókra, hogy nem ültek fel a provokációnak.)

NSO: szó sem volt mázliról Budapesten

(…) Anglia már az első mérkőzésen rájöhetett, hogy Marco Rossi egy sokoldalú, nehezen verhető magyar válogatottat épített. Az első meccs 1–0-ja után most megint sokszínű és pontos futballal mutatták meg a magyarok, hogy szó sem volt mázliról (Budapesten). S ha Southgate állása veszélybe kerülhet egy ilyen produkció után, egyértelmű, hogy Rossi csillaga még mindig emelkedőben van, hiszen a világ legjobbjaival is versenyre kelni képes magyar csapatot épített” – számolt be az nso.hu.

The Independent szintén azt emelte ki, a magyarok agyoncsapták Angliát, és elérték, hogy lefújásra a közönség Gareth Southgate ellen forduljon és kifütyülték az öltözőbe vonuló angol játékosokat.

John Cross a Mirror oldalán azt írta, a súlyos vereséggel véget értek Southgate mézeshetei, utalva arra, hogy komoly munka áll előtte a téli világbajnokságig. Hozzáteszi: a magyar válogatott 11 napon belül másodszor győzte és iskolázta le az angolokat.

Fotó: A gólszerzõ Nagy Zsolt (k), mellette Szalai Ádám (b2), jobbról Gazdag Dániel (j2) és Nego Loic (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia – Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra gyõzött.
MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: hirado.hu / Focitipp.net