Angyalföldön szerezte meg első győzelmét a Honvéd

Richlord-Ennin-honved-kispest

A kispesti Richlord Ennin, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Vasas FC- Budapest Honvéd mérkõzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. augusztus 21-én. MTI/Illyés Tibor

A Budapest Honvéd hátrányból fordítva 2-1-re nyert az újonc Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A kispestieknek ez volt az első győzelmük az új idényben, míg az angyalföldiek három döntetlen után először nem szereztek pontot.
A Honvéd 2012 óta először tudott nyerni a Fáy utcában.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Vasas FC-Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
———————————-
Új Illovszky Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Hidi P. (11.), illetve Ennin (33.), Lukic (65.)
sárga lap: Gomis (45+1.), Bocskay (76.), Ennin (93.)

Vasas FC:
———
Dombó – Hinora (Szalai, 83.), Szivacski, Hidi P., Otigba, Silye – Szilágyi (Hidi M., 72.), Berecz, Márkvárt (Géresi, 72.), Radó (Ihrig-Farkas, 56.) – Holender (Cipf, 72.)

Honvéd:
——-
Szappanos – Szabó A. (Doka, 52.), Prenga, Cirkovic, Tamás – Bocskay, Gomis (Mitrovic, 82.), Zsótér – Kocsis (Jónsson, 52.), Lukic (Traoré, 89.), Ennin

Vasas-FC
Az angyalföldi csapat tagjai ünnepelnek, miután gólt szereztek a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Vasas FC- Budapest Honvéd mérkõzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2022. augusztus 21-én.
MTI/Illyés Tibor

A szakadó esőben kezdődött mérkőzés első perceiben a vendégcsapat játszott mezőnyfölényben, de a 11. percben a korábbi Honvéd-játékos Hidi Patrik lapos, nem túl veszélyes beadását Szappanos senkitől sem zavartatva beütötte a saját kapujába. A gól után kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán komolyabb helyzet nélkül, mígnem a Honvéd szinte a semmiből egyenlített: ezúttal Dombó mért el egy beadást, a kezei között továbbcsúszó labdát Zsótér visszakanalazta a kapu elé, Ennin pedig öt méterről az üres kapuba lőtte azt. A szünetig mindkét kapus bemutatott egy-egy nagy védést, de az állás nem változott.

A fordulás utáni első negyedórában egyik kapu sem forgott veszélyben, a két szakvezető így cserékkel próbált frissíteni. A változtatások a kispestieknek jöttek be, ugyanis Ennin jobboldali megindulása, majd centerezése után Lukic 12 méterről, a felső sarokba lőtt bombagóljával megszerezték a vezetést. A hazaiakat edző Kuttor Attila hármas cserével igyekezett változtatni a mérkőzés képén, de csapata hiába próbálkozott az egyenlítéssel, a betömörülő és jól záró Honvéd-védelmen a lefújásig nem talált fogást.

MTI