Arteta: Tanulunk a vereségből

Mikel Arteta

Fotó: Arsenal Facebook

Mikel Arteta vezetőedző szerint tanulni fognak a vereségből, miután csapata, az Arsenal egy késői góllal maradt alul a Portóval szemben szerdán este, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A meccs egyetlen találatát a 94. percben a brazil Wenderson Galeno szerezte, 20 méterről lőtt védhetetlenül David Raya kapujába, s ezzel nemcsak előnyt harcolt ki csapatának, de megszerezte a Porto történetének 300. gólját is a BL-ben. Az Arsenalnak – bár a fölénye egyértelmű volt a labdabirtoklás terén – nem volt kaput eltaláló lövése az egész találkozón.

Az összecsapás Arteta irányítása alatt az Ágyúsok első kieséses BL-mérkőzése volt. A londoniak legutóbb a 2016-17-es szezonban szerepeltek a legrangosabb európai klubsorozatban.

„Uraltuk a meccset, de kissé ötlettelen volt a játékunk, főleg az első félidőben. Hiányzott az agresszivitás az előre játékból, nem veszélyeztettünk eléggé – mondta Arteta. – A szünet után már jobb volt a helyzet, már jó néhány helyzetet kialakítottunk, igaz, sokat nem értünk velük. De tanulunk ebből.”

Arra a kérdésre, hogy a kevés BL-tapasztalat vezetett-e a vereséghez, a spanyol szakember így válaszolt:

„Az utolsó labda volt. Szerintem egy kissé kegyetlen ez alapján megítélni az együttest, de igaz, hogy nagy hatással volt az eredményre. Sok minden mást is először csináltak itt a játékosok és azok a dolgok nagyon jól mentek.”

A párharc visszavágóját március 12-én rendezik a brit fővárosban.

MTI