Atlético Madrid – Dortmund: Kis híján elszórakozta előnyét a spanyol csapat

Atlético Madrid dortmund

Fotó: Atlético de Madrid Facebook

Az Atlético Madrid hazai környezetben 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai játéknapján.

A nyolc versenyben lévő csapat közül a végső győzelemre legesélytelenebbnek tartott (Atlético: 6,7%, Dortmund: 5,3%) kettő találkozóján nem kellett sokat várni az első gólra. A 2. percben egy hazai kontra végén még tudtak menteni a visszaérő védők, az 4. percben viszont egy eladott labdát követően már menthetetlen volt a kapu, Rodrigo de Paul büntette meg Ian Maatsen óriási baklövését.

A félidő derekán megint belehibázott a dortmundi védelem, most Mats Hummels és Nico Schlotterbeck szerencsétlenkedett egy hazai bedobás után, amit végül Samuel Lino köszönt szépen.

A Dortmund hiába birtokolta jóval többet a labdát, szinte teljesen meddő volt ez a fölény, Maatsen távoli kísérletét leszámítva nemigen akadt komoly védenivalója Jan Oblaknak.

A 81. percben éppenséggel lett volna dolga a szlovén kapusnak, de nem tudta hatástalanítani Sébastian Haller lövését, és pár perccel később sem ő, hanem „a felsőléc állt” Jamie Bynoe-Gittens és a gól közé, akárcsak a 95. percben Julian Brandt fejesénél.

A visszavágókat jövő szerdán rendezik – írja az M4sport.hu.

Atlético Madrid otthonában 2-1-re alulmaradó Borussia Dortmund elefántcsontparti csatára, Sébastien Haller 13. BL-meccsén 12. gólját jegyezte. A sorozat históriájában nála kevesebb – alig 10 – mérkőzésen egyedül a norvég Erling Haaland, a Manchester City támadója jutott el 12 találatig. Az ugyancsak dortmundi Mats Hummels ezúttal 500. alkalommal lépett pályára német csapata színeiben. Nálánál többször csak Michael Zorc szerepelt a BVB-ben, ő 572 fellépéssel tartja a klubcsúcsot.

MTI / M4sport / Focitipp.net