Az ex Real Madrid csatár szögletből rúgott gólt a Seie A-ban

Luka Jovic fiorentina

ACF Fiorentina Facebook

A Lazio és a Fiorentina is a vártnál nehezebben győzött vasárnap este az olasz labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

A Lazio már a Bologna elleni hazai mérkőzés elején nehéz helyzetbe került, miután a hetedik percben kiállítás miatt megfogyatkozott. Az emberelőnyt a Bologna kihasználta, de az első félidő hajrájában szintén piros lap miatt megfogyatkozott, a házigazdák pedig a második félidőben azonos létszám mellett fordítottak.

A Fiorentina jól kezdett az újonc Cremonese ellen, korán előnyhöz jutott, a vendégek gyors egyenlítése után pedig a 34. percben ismét megszerezte a vezetést a Real Madridtól igazolt Luka Jovics góljával.

A 44. percben aztán látszólag kényelmes helyzetben találták magukat a firenzeiek, ugyanis a Cremonese megfogyatkozott.A fordulás után azonban mégis újra egyenlíteni tudott a vendégcsapat miután Cristian Buonaiuto csavart be egy szögletet érintés nélkül Pierluigi Gollini kapujába.

A Fiorentina ezt követően sokáig eredménytelenül támadott, a 95. percben aztán Rolando Mandragora beadása után a Cremonese kapusa, Andrei Radu ugrott be a gólvonalon túlra a labdával, ezzel pedig a firenzei csapat kicsikarta a győzelmet.

Az AS Roma 1-0-s győzelmet aratott a Salernitana vendégeként. José Mourinho együttese Bryan Cristante 33. szerzett góljával nyerte meg a mérkőzést, amelyen több gólt is szerezhetett volna, ám helyzeteit kihagyta.

Serie A, 1. forduló:

Fiorentina-Cremonese 3-2 (2-1)
Lazio-Bologna 2-1 (0-1)
Spezia-Empoli 1-0 (1-0)
Salernitana-AS Roma 0-1 (0-1)

MTI