Az újonc Monza őrült átigazolási szezon elé néz

Silvio Berlusconi Adriano Galliani Monza

Fotó: twitter.com

A Monza története során először szerepel a Serie A-ban, és nem lehet azt mondani, hogy tétlenkedik a játékospiacon: Andrea Belotti, Antonio Candreva, Stefano Sensi, Junior Messias, Mattia Caldara, Daniel Maldini és Andrea Ranocchia neve szerepel a megszerzendő játékosok listáján.

A lombardiai klub megnyerte a Serie B feljutásért folytatott rájátszását, így a Leccével és a Cremonesével együtt feljutott az első osztályba a 2022-23-as idényben.

A Monza tulajdonosa nem más, mint a Milan korábbi mecénása, Silvio Berlusconi, az átigazolásokért pedig örökös jobbkeze, Adriano Galliani felel.

Különböző beszámolók, köztük a Sky Sport Italia, a Calciomercato.com és a Sportitalia szerint a Monza keményen dolgozik azon, hogy több tapasztalt játékost hozzon a csapatba.

Ennek egy része az Intertől érkezik, nevezetesen a védő Ranocchia, aki a nyáron szabaddá válik, valamint a középpályás Sensi, aki kölcsönben, vételi opcióval lenne elérhető.

Talán a legérdekesebb játékos, akit a Monzával kapcsolatba hoznak, Candreva, aki jelenleg a Sampdoriánál focizik, ebben a szezonban 39 bajnoki mérkőzésen hét gólt és 12 asszisztot szerzett.

A 35 éves játékosnak 2024 júniusáig van szerződése, de az ambiciózus Monza hívása felkeltette az érdeklődését.

A középpályás Sensi szintén a Sampnál volt ebben a szezonban kölcsönben az Intertől, de nem szerepel Simone Inzaghi terveiben, és olyan helyre igazolna, ahol rendszeresen játszhat.

A Monza már több üzletet kötött az Interrel, hiszen Michele De Gregoriót kölcsönbe, vételi kötelezettséggel szerezték meg, és remélik, hogy Lorenzo Pirola átigazolását is véglegessé tehetik.

Galliani is szívesen együttműködne régi klubjával, a Milannal, amely eladhatna vagy kölcsönadhatna játékosokat, köztük Messiast – akit már tavaly nyáron, még a Crotonénál megkerestek.

Caldara nemrég fejezte be a Venezia kölcsönjátékát, és egy másik célpont, míg a fiatal Daniel Maldini és Matteo Gabbia kölcsönbe kerülhetne a rendszeres Serie A játékidő reményében.

Belotti is szóba jöhet, bár a középcsatár valószínűleg nagyobb ambíciókra törekszik, ha szabad on igazolhatóként elhagyja Torinót.

Fotó: twitter.com