Bejelentették, ki lesz a Liverpool új vezetőedzője

Arne Slot

Fotó: Liverpool FC Facebook

A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapata hétfőn kinevezte új vezetőedzőjét, Arne Slotot.

A 19-szeres bajnok futballklub azt nem közölte, hogy a holland szakember mennyi időre írt alá, de médiaértesülések szerint hosszú távú szerződést kötött, amely június elsejétől lesz érvényes.

A 45 éves szakember azt a német Jürgen Kloppot váltja a kispadon, aki januárban jelentette be, hogy a szezon végén távozik a posztjáról,

melyet 2015 novembere óta töltött be.

A korábban a Cambuur és az AZ Alkmaar együttesét irányító Slot az előző három évben a Feyenoord trénere volt, a rotterdami csapattal tavaly bajnoki címet, idén pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett, míg nemzetközi szinten 2022-ben a Konferencia-liga döntőjéig menetelt.

„Nem volt könnyű döntés, hogy becsukjam magam mögött az ajtót egy olyan klubnál, amelynél annyi nagyszerű pillanatot éltem át. De sportemberként nehéz lett volna figyelmen kívül hagyni azt a lehetőséget, hogy vezetőedző legyek a Premier League-ben, ráadásul a világ egyik legnagyobb klubjánál” – fogalmazott a Feyenoord honlapján Slot, aki csapata agresszív, támadó szellemű futballjával hívta fel magára a Liverpool figyelmét.

Dennis te Kloese, a holland együttes elsőszámú vezetője úgy vélekedett, a Liverpool rendkívüli szakembert szerzett meg,

aki tagadhatatlanul nagy hatással volt a Feyenoordra és ezt nemcsak hazai közegben, hanem nemzetközi szinten is bebizonyította.

A Liverpool harmadik helyen végzett a Premier League-ben, így a következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepelhet. A Liverpool felkészülése júliusban kezdődik majd, így a magyar válogatott csapatkapitánya akkor ismerkedhet össze a klub történetének első holland vezetőedzőjével.

MTI