Böde Dániel folytatja

Böde Dániel

Böde Dániel / Fotó: rangado.24.hu

„Mindig csak egy évre gondolkodom előre”. Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

    „Úgy érzem, továbbra is jó erőben vagyok. Talán a mostani szezonban is volt egy-két olyan mérkőzés, ahol segíteni tudtam a csapaton. Amíg segíteni tudok a klubnak, valamint élvezem a játékot, addig csinálom. Jelenleg a sok közül egy statisztika foglalkoztat, Varga László, régi játékosunk, jelenlegi masszőrünk a klub legidősebb gólszerzője, és ezt szeretném megdönteni”

– idézte a 25-szörös válogatott játékost a klub honlapja. Varga 38 évesen, egy hónaposan és huszonkilenc naposan szerzett gólt 2006. október 28-án a Sopron elleni mérkőzésen.

„Szeretek focizni, edzést is ritkán hagyok ki, nincs semmi különösebb titok. Itt nőttem fel, itt nevelkedtem, itt vannak a barátaim, a családom, magától értetődő volt, hogy maradok”

– nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a 37 esztendős támadó, aki kedden hosszabbította meg szerződését a klubbal, ahol a 12., karrierje során összességében a 19. szezonjára készül majd fel nyáron.

A 37 esztendős Böde a 12. idényét kezdheti majd meg a tolnai gárda színeiben, emellett hét esztendőt töltött a Ferencvárosnál.

Böde az NB I-ben eddig 471 mérkőzésen lépett pályára, amivel az örökrangsor hatodik helyén áll, őt Szűcs Lajos előzi meg (486), az első Végh Zoltán (570).

A Paks két fordulóval a vége előtt a második helyen áll az OTP Bank Ligában, a MOL Magyar Kupa döntőjében jövő szerdán pedig a már bajnok Ferencvárossal találkozik a Puskás Arénában.

    „Egy ilyen mérkőzésen minden megtörténhet, persze tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni, hogy elhódítsuk as trófeát” –

nyilatkozta a csatár, aki legtöbbször már csak csereként lép pályára, de rendre veszélyt jelent.

    „Ha majd több kárt okozok, min hasznot hozok, abbahagyom, vagy ha esetleg több sérülés jönne egymás után. Nem szeretnék nagyon előre tekinteni, mindig csak egy évre gondolkodom előre”

– fűzte hozzá a 25-szörös válogatott Böde, aki csapatával a következő idényben a nemzetközi porondon is szerepelhet.

MTI