Bódog Tamás lett a Hertha másodedzője

Bódog Tamás

Bódog Tamás, a Honvéd vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Budapest Honvéd-MTK Budapest mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2020. december 6-án. Budapest Honvéd-MTK 2-2. MTI/Koszticsák Szilárd

Bódog Tamás lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának a másodedzője.

A szakember az M1 aktuális csatornának elmondta, a múlt csütörtökön kinevezett vezetőedzővel, Sandro Schwarzcal együtt jövő szombaton írja a kettő plusz egy évre szóló szerződését.

„Nem a Hertha keresett meg, Sandróval voltam kapcsolatban, ha ő máshova ment volna, akkor oda is követtem volna” – jelentette ki Bódog, aki március óta a szintén bundesligás Mainz játékosmegfigyelőjeként dolgozott.

Kiemelte, a Hertha annak ellenére is a nagy klubok közé tartozik, hogy az elmúlt években nem volt túl sikeres, de épp ezért bíznak abban, hogy „fel tudnak majd építeni valamit”.

„Más játékot szeretnénk a csapattal játszatni, kíváncsian várom az új kihívást. Már játékosként csapattársak voltunk Sandróval, jól ismerjük egymást, emberileg jól kijövünk, és szakmailag is közös nevezőn vagyunk. Mindketten a támadó felfogású játékot kedveljük” – fogalmazott Bódog, aki volt már másodedző Németországban 2012 és 2015 között az akkor még másodosztályú RB Leipzignél.

Elmondta, a berlinieket korábban két ízben is edző Dárdai Pállal nem beszélt, a mainzi játékosmegfigyelői munkát pedig bár szerette, csak addig tervezte végezni, amíg nem kap edzőként jó ajánlatot.

A Hertha, amely az előző idényben csak osztályozón tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, másfél hét múlva kezdi a felkészülést az új idényre. A fővárosi együttes az előző idényt még Dárdai Pál irányításával kezdte, a magyar szakembert november végén felmentették, majd Tayfun Korkut ült a kispadra. Őt követte márciusban ideiglenes, a szezon végéig szóló megbízatással Felix Magath, aki aztán távozott.

MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd