Borja Mayoral távozik a Real Madridból

Borja Mayoral

Fotó: Borja Mayoral Facebook

Borja Mayoral a Marca szerint a Real Madridból a Getafe csapatához igazol. A két klub elvi megállapodásra jutott a 25 éves csatár átigazolásáról 10 millió euró körüli összegért. A játékos hamarosan visszatér Spanyolországba a bajnokcsapat egyesült államokbeli túrájáról.

Mayoral tagja volt Carlo Ancelotti utazó csapatának a szezon előtti amerikai túrán – a hétvégén 1-0-ra kikaptak a Barcelonától az első felkészülési barátságos mérkőzésen. A csatár 2027 nyaráig szóló szerződést ír alá a Getaféval.

Mayoral szerződtetése nagy hír a Getafe számára – más kérőket, köztük a Celtát és több Serie A-s klubot is visszavertek. A csatár a Getafénál a tavalyi év második felében töltött kölcsönjátékát élvezte, amikor Quique Sanchez Flores irányítása alatt hat góllal és egy assziszttal járult hozzá a sikerhez.

Mayoral szeretett volna a Santiago Bernabeuban maradni és sikereket elérni, és még egy év volt hátra a szerződéséből. Ám a távozásának megkönnyítésére engedékenyebbnek bizonyult, mint Mariano Diaz, aki mindenáron Madridban akar maradni.

Forrás: football-espana.net