C. Ronaldo elhagyná a versenyképtelen Manchester Unitedet

Cristiano Ronaldo

Fotó: Manchester United Facebook oldala

Cristiano aggódik. A United riválisainak erősítései és az Old Trafford-i klub passzivitása az átigazolási időszak elején arra készteti Cristianót, hogy átgondolja a folytatást – írja az AS.

Cristiano pályafutása utolsó szakasza előtt áll, de nem mondott le arról, hogy több címet nyerjen. Ten Hag érkezését az Old Trafford kispadjára nagyszerű hírként üdvözölték Ralf Ragnick rossz tapasztalatai után. A portugál sztár tavaly nyáron tért vissza a Manchester Unitedhez abban a reményben, hogy feleleveníti régi dicsőségét. A most véget ért szezon azonban rémálomszerűen alakult számára, végig kellett nézze, ahogy csapata 35 ponttal a Manchester City mögött végez a Premier League-ben. A riválisok erősítései és az a passzivitás, amellyel a United az átigazolási időszakot kezdte, nem vázol kecsegtetőbb jövőt a United számára. A jelenlegi forgatókönyv aggasztja Cristianót, aki nem szeretné utolsó szezonját, vagy egyik utolsó szezonját az élvonalban tölteni úgy, hogy ne legyen esélye egy trófeával bővíteni a trófeaszekrényét.

A portugál sztár korábban úgy gondolta, hogy a Bajnokok Ligájáról való lemaradás ellenére is kitölti szerződésének hátralévő egy évét a Manchester Unitednél, de meggondolta magát. Többek között Haaland Manchester Citybe és Darwin Núñez Liverpoolba érkezése miatt Cristiano attól tart, hogy a United lemaradása a riválisokkal szemben a következő szezonban még nagyobb lehet.

A portugál sztár erősítéseket szeretne, de nem úgy tűnik, hogy a klub megengedheti magának azt a csapatmegújítást, amit a Ballon d’Or-győztes szerint szükséges lenne. Ez derül ki az Old Traffordon működő klub vezérigazgatójának, Richard Arnoldnak a szavaiból egy világszerte terjedő videóban, amelyben elismeri, hogy a klub több mint 1 milliárd fontot pazarolt el az igazolásokra. „1 milliárd fontot költöttünk játékosokra, többet, mint bárki más Európában. Aggódom amiatt, hogy hogyan fogjuk ezt rendezni a jövőre nézve. Az történt, hogy elégettük az összes pénzt” – magyarázta Arnold a rajongóknak.

Meglátjuk, hogyan erősít a United a következő két hónapban, mert Cristiano jövője az Old Traffordon nagyban függ ettől. Egyelőre csak az biztos, hogy a Roma nem lehetséges célpontja a portugál sztárnak, ahogyan azt Olaszországban állították.

Fotó: Manchester United Facebook oldala