Callum Styles nyáron klubot váltana

DONNARUMMA, Gianluigi; STYLES, Callum

Callum Styles (j) és az olasz kapus, Gianluigi Donnarumma a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkõzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. MTI/Kovács Tamás

A szezon végén szeretne véglegesen távozni az angol harmadik ligás Barnsleytól Callum Styles, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása, aki jelenleg kölcsönben a másodosztályú Milwallnál játszik.

A 22 éves futballista most combsérüléssel bajlódik, és az M1 aktuális csatornának adott interjúban elmondta, hogy egyáltalán nem terhelheti a lábát. Néhány hét múlva újabb vizsgálatok várnak rá és ha az orvosok mindent rendben találnak, akkor óvatosan elkezdheti az edzéseket.

A játékos megjegyezte, reményei szerint húsvét környékén visszatérhet a pályára.

A távolabbi jövőjével kapcsolatban a tízszeres válogatott labdarúgó kiemelte: úgy érzi, mindent megtett a Barnsleyért, de eljött az ideje a váltásnak, ezúttal pedig ha lehet, nem csak kölcsönbe távozna. Ehhez viszont egy klubnak ki kellene őt vásárolnia a szerződéséből – hangsúlyozta. Hozzátette: a Milwallban tiszta lappal indulhatott és úgy érzi, elégedettek is a teljesítményével, ezért is jött számára különösen rosszkor a sérülés.

A magyar válogatottról szólva Styles elmondta, természetesen egyeztetett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és bár „történnek meglepő dolgok”, de a sérülése miatt szinte biztos, hogy lemarad a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkről Észtország és Bulgária ellen. Júniusban, Montenegró és Litvánia ellen viszont már készen fog állni a bevetésre.

MTI