Christopher Nkunku új szerződése jó hír a Man Utd-nak és a Chelsea-nek is

Christopher Nkunku

Fabrizio Romano Facebook oldala

Christopher Nkunku új szerződésével kész az RB Leipzighez kapcsolni karrierjét, de ez érdekes módon a Manchester United, a Chelsea és a Paris Saint-Germain számára is segítség lehet abban, hogy egy jövőbeli átigazolást átjuttassanak a vonalon.

Már hetek óta arról szóltak a hírek, hogy Nkunku új szerződést köt a Lipcsével, amennyiben a csapat kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, ami a Bundesliga negyedik helyének köszönhetően sikerült is.

A francia támadó a 2021/22-es szezon során szerzett hírnevet látványos teljesítményének köszönhetően. A szezonban 35 gólt szerzett a Lipcse színeiben mindezt mindössze 52 fellépésen.

Káprázatos formája miatt olyan spekulációkat indított el, hogy még ezen a nyáron távozhat a Man Utd-hoz, a Chelsea-hez vagy akár a PSG-hez.

Ez emlékeztetne arra a szerződésre, amelyet Erling Haaland írt alá a Borussia Dortmundnál, amikor a Red Bull Salzburgtól érkezett. Ez is hasonló reakciókat indíthat el a játékos leigazolásáért, ami jó hír Nkunku számára, hiszen ez azt jelenti, hogy a klubok megpróbálják majd extra bérek és bónuszok ígéretével elcsábítani őt.

A Lipcse ezzel olyan helyzetbe kerül, amelyben tudja, hogy 12 hónap múlva ugyan valószínűleg nem fogja megkapni a játékos valós piaci értékét, de ezt ellensúlyozza, hogy még egy szezonra megtarthatja kulcsjátékosát. Ezzel egyrészt elismerik, hogy Nkunku nagyon fontos a csapat számára, másrészt pedig azzal jutalmazzák a hűségét, hogy távozási lehetőséget kínálnak neki, ha még egy évig kitart.

A kivásárlási díjként megszabott 60 millió eurós ár erősen megfelel a játékos jelenlegi piaci értékének. A játékos piaci értéke azonban több mint 10 millió euróval megugrott az elmúlt szezon során, és ha ez a 2022/23-as szezonban is megismétlődik, akkor Nkunku piaci ár alatt megszerezhető.

Nkunku a következő szezonban is maradhat Lipcsében, de 2023-ban ilyenkor várhatóan a Man Utd, a Chelsea és a PSG is egy fix áron leszerződtetheti.