Csúnyán elverték a magyar U21-es válogatottat a németek

nemet u21 Jonathan Burkardt

Jonathan Burkardt sérült csapattársa mezével ünnepli a gólját (Fotó: DFB_Team_EN/Twitter)

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott pénteken 4-0-ra kikapott Németországban Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

Az osnabrücki összecsapáson Gera Zoltán szövetségi edző tanítványai az első félidőben támadást ritkán tudtak vezetni, a labdákat gyorsan visszaszerezték a fizikailag és technikailag is jobb németek. A magyarok a szünetre kétgólos hátrányba kerültek: Youssoufa Moukoko a 17. percben volt eredményes, majd Jonathan Burkardt büntetőből növelte a hazaiak előnyét a 31. percben.

A második félidőben bátrabb játékot vállalt fel a vendégcsapat, ennek eredményeként mezőnyben hatékonyabbá vált, de újabb gólt a németek szereztek, a 76. percben formás hazai akció végén Tom Krauss talált a magyar kapuba. A végeredményt Lazar Samardzic állította be a 93. percben.

A magyarok így a hazai 5-1-es vereség után vendégként is négygólos különbséggel maradtak alul a németekkel szemben.

A vendéglátóknál – akik ezzel a győzelemmel kijutottak az Eb-re – a 61. percben csereként lépett pályára Dárdai Pál második fia, Márton.A mostani vereséggel már biztosan negyedik helyen záró magyarok utolsó mérkőzésükön Lettországban vendégeskednek kedden.

A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, amelyekből az első helyezettek a legjobb másodikkal – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijutnak a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő, 16 csapatos tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot vív szeptemberben.

U21-es Eb-selejtező, B csoport, 9. forduló:

Németország-Magyarország 4-0 (2-0)
Az állás: 1. (és továbbjutott) Németország 24 pont, 2. Lengyelország 18, 3. Izrael 16, 4. Magyarország 11, 5. Lettország 7, 6. San Marino 1

MTI

Fotó: Jonathan Burkardt sérült csapattársa mezével ünnepli a gólját (Fotó: DFB_Team_EN/Twitter)