De Ligt elhagyja a Juventust, a Bayernben folytatja

Matthijs De Ligt Juventus

Fotó: Juvefc.com

Vasárnap megegyezett a Juventus és a Bayern München Matthijs de Ligt átigazolásáról – állítja egybehangzóan a nemzetközi sajtó.  A 22 éves holland válogatott középhátvéd, aki korábban a Chelsea célpontja volt, 70+10 millió euróért szerződik a német rekordbajnokhoz és 2027-ig szóló szerződést ír alá.

A Bayern München szóbeli megállapodást kötött a Juventusszal Matthijs de Ligt középpályás szerződtetéséről, amelynek díja elérheti a 80 millió eurót. A Serie A-s klub garantáltan 70 millió eurót kap, a kiegészítések pedig különböző feltételek teljesülése esetén aktiválódnak.

Az egynapos tárgyalást követően megszületett az egyezség a klubok között, és a személyi feltételekben megállapodott De Ligt 2027-ig szóló szerződést készül aláírni.

A 80 millió eurós díj megegyezne a Bayern átigazolási rekordjával, amelyet Lucas Hernández megvásárlásáért fizetett az Atlético Madridnak 2019-ben. A német bajnok azután fokozta a tárgyalásokat De Ligtről, hogy lezárta a csatár Robert Lewandowski Barcelonának való eladásáról szóló megállapodást, amely elérheti az 50 millió eurót.

De Ligt, akit a Chelsea is keresett, 2019-ben csatlakozott a Juventushoz az Ajaxtól, és eddig 117 alkalommal lépett pályára a klub színeiben. A 22 éves játékos a középpályás Ryan Gravenberch után a második holland válogatott lehet, aki a nyáron a Bayernhez igazol. A Bayern a Liverpooltól Sadio Manét és az Ajaxtól a jobbhátvéd Noussair Mazraouit is megvásárolta.