Duplázott a Fradi, övé a Magyar Kupa is

Magyar-Kupa-2021-22 ferencváros

A Ferencváros csapata ünnepel a kupával a labdarúgó Magyar Kupa döntõjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkõzés végén a Puskás Arénában 2022. május 11-én. A bajnok Ferencváros nyerte a MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, miután 3-0-ra legyõzte a Paks csapatát. MTI/Szigetváry Zsolt

A bajnok Ferencváros nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, mivel 3-0-ra legyőzte a Paks csapatát szerdán a Puskás Arénában rendezett döntőben.

A vezetést a norvég Kristoffer Zachariassen szerezte meg a 16. percben, a győzelmet a hajrában az elefántcsontparti Franck Boli duplája biztosította be.

A sorozatban negyedszer bajnok FTC hat év után tudott ismét duplázni a hazai sorozatokban, a 24. alkalommal elhódított trófea mellett pedig a győzelemért járó 100 millió forintnak is örülhetett.

Az először döntős Paks 50 millióval vigasztalódhatott, ugyanakkor a vereségével eldőlt, hogy nem jutott európai kupaporondra, mert így – a Puskás Akadémia és a Kisvárda mellett – a MOL Fehérvár FC szerepelhet majd a Konferencia-liga selejtezőjében.

A mérkőzést közel 40 ezer szurkoló tekintette meg, ennyien 1955 óta nem voltak a kupadöntőn.

„Jó stadionban, jó szurkolás mellett jó meccsen győztünk, ami fontos volt, mert hosszú idő után újra sikerült duplázni”

– mondta Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője, aki érezhetően várta a sajtótájékoztató végét, hogy a játékosaival ünnepelhessen. A meccs utáni eseményen résztvevő Bolival üzent is, hogy hagyjanak neki pezsgőt, ugyanakkor arra a kérdésre, melyik a kedvenc pezsgője, úgy válaszolt, igazából nem szokott alkoholt inni.

„Gratulálok a Ferencvárosnak, mert jobban és gyorsabban játszott, labdabiztosabb volt. A védekezés részét megszerveztük, de ma csak rombolni tudtunk, építkezni nem. Nem fér kétség ahhoz, hogy jobb volt a Ferencváros, ezúttal nem voltunk egy súlycsoportban vele, mert a középpályáról nem tudtunk megindulni, ami az erősségünk szokott lenni”

– értékelt Bognár György. A Paks vezetőedzője újságírói kérdésre megerősítette, hogy tárgyalt az MTK Budapesttel, azonban egyelőre nem írt alá szerződést, így a jövője még nem dőlt el.

MTI

Címlapkép: A Ferencváros csapata ünnepel a kupával a labdarúgó Magyar Kupa döntõjében játszott Ferencvárosi TC – Paksi FC mérkõzés végén a Puskás Arénában 2022. május 11-én. A bajnok Ferencváros nyerte a MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, miután 3-0-ra legyõzte a Paks csapatát.
MTI/Szigetváry Zsolt