Eden Hazard nem játszik többet a válogatottban

Eden Hazard

Real Madrid C.F. Facebook

„Ma lezárok egy fejezetet – fogalmazott szerdán a közösségi oldalán a játékos. – Úgy döntöttem, hogy befejezem a válogatott pályafutásomat. Az utódok készen állnak. Hiányozni fogtok. Köszönöm a szeretet, a példátlan támogatást, a 2008 óta együtt átélt boldog pillanatokat.”

A belgák katari világbajnoki búcsúja után Eden Hazard, a belga labdarúgó-válogatott csapatkapitánya bejelentette, hogy többé nem lép pályára a nemzeti együttesben.

A 31 éves Hazard tagja volt a négy éve vb-bronzérmes válogatottnak, idén azonban már a csoportkör után búcsúzott aranygenerációként emlegetett társaival, köztük Kevin de Bruynével, Thibault Courtois-val és Romelu Lukakuval.

Az ország nemzeti csapata most nagy átalakítás elé néz, pár napja a szövetségi kapitány, Roberto Martínez is bejelentette, befejezi, vagyis új szövetségi kapitányt kell keresni.

Hazard 126-szor szerepelt a válogatottban és 33 gólt szerzett. Az elmúlt években újra és újra sérülésekkel küzdött, klubjában, a Real Madridban nagyon keveset játszik és Katarban is messze volt a csúcsformájától.

MTI