Egymillióért szabadlábra helyezhetik Dani Alvest

dani alves

Fotó: Facebook

Óvadék ellenében szabadlábra kerülhet Dani Alves, az FC Barcelona volt labdarúgója, aki egy hónapja négy és fél éves börtönbüntetést kapott szexuális zaklatásért.

Az illetékes barcelonai bíróság szerdán közölte, hogy egymillió euró kifizetése után a 40 éves ex-futballista elhagyhatja a börtönt, de bevonják brazil és spanyol útlevelét, és nem közeledhet áldozatához. Egyelőre kétséges, hogy a játékos elő tudja-e teremteni az összeget, mivel sajtóértesülések szerint viszonylag kevés pénze maradt.

Alves 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhely vécéjében szexre kényszerített egy nőt, akinek a feljelentése nyomán vették őrizetbe. A februári ítéletben benne volt az is, hogy 150 ezer eurót kell fizetnie a sértettnek.

A 126-szoros válogatott hátvéd Brazília után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a letartóztatása után szerződést bontott vele.

Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófeát nyert együtteseivel. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai Szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

MTI