Élő labdarúgó eredmények is mutatják a magyar válogatott jó munkáját

football 1274662 960 720

A magyar labdarúgó-válogatott ismét csodálatos időszakot tudhat maga mögött, csak ha a 2021-es év végét és a 2022-es év elejét nézzük. A magyar sportfogadó oldalak szorzóinak teljesen ellentmondva a magyar csapat olyan győzelmeket hajtott végre, mint például Anglia idegenbeli 4-0-s legyőzése. Ez egy olyan történelmi meccs volt, amire mindenki felkapta a fejét.

A magyar labdarúgó-válogatott játékosok értéke hihetetlen magasságokba lőtt ki, bár tegyük hozzá, mostanában olyanok játszanak a keretben, akik a topligákban is jó teljesítményt nyújtanak. 2016-ban volt már egy labdarúgó EB, amikor a magyar válogatott igazán kitett magáért, de most talán még ennél is magasabb az a szint, ahol játszanak a magyar labdarúgó-válogatott játékosok. A következő labdarúgó Európa Bajnokság még odébb van, most a Nemzetek Ligája 2022-2023-as szezonjában nyújtott magyar teljesítményről beszél mindenki.

És ez meglátszik az élő labdarúgó eredmények alapján negyedévente frissített FIFA világranglistán is.  A sportfogadási oldalaknál már a legnagyobb válogatottak elleni meccseken is teljesen korrekt szorzókkal fogadhatunk, az élő fogadás és a cashout  funkciókkal pedig kifejezetten élmény fogadni a magyar csapatra.

2022. márciusára egy helyet lépett előre a magyar labdarúgó válogatott, akkor a 40. helyen állt Marco Rossi csapata. Erre jött néhány fenomenális eredmény és a csapat egyből a 37. helyre mozdult. Ez persze elég messze van a legjobb teljesítményüktől, amikor a magyar sportfogadó oldalak platformjain is kifejezetten jó szorzókkal lehetett fogadni a magyar csapatra, akkor 2016-ban a 18. helyen állt a válogatott a világranglistán. Onnan viszont komoly hullámvölgy következett a magyar labdarúgó-válogatott játékosok számára, a labdarúgó EB sikere után ugyanis 2018-ban már csak az 51. helyen állt a csapat, 2020-ban pedig 52. helyre zuhant vissza a gárda.

Azóta viszont megint más szelek fújnak, a Nemzetek Ligája 2022-2023-as szezonjában az A-ligában játszó csapatunkat mindenki temette, de a magyar labdarúgó-válogatott játékosok rácáfoltak a kétkedőkre. Júniusban kétszer megverték az EB-döntős angolokat és bár egy góllal a csapat kikapott ezután Olaszországban, újabb bravúros eredmény érkezett, amikor a németekkel 1-1-t játszott a labdarúgó Európa Bajnokság óta ilyen jól nem játszó magyar csapat. Az élő labdarúgó eredmények sokszor hihetetlen állást mutattak, megdöbbentő volt látni, amikor 0-4-re állt Angliában a csapat.

football 1678992 960 720

Az okok, amelyek a magyar csapat felemelkedéséhez vezettek

2021-hez képest viszont komoly változást lehetett látni a játékban is. Hiszen a 2021-es évben voltak szépen kiharcolt győzelmek, de a nagy problémát a jelentette, hogy a mieink egyszerűen nem bírták a végét és több sorsdöntő mérkőzésen is beadták a kulcsot a második félidőben. Gondoljunk például a dupla albán sikerre, amelyet szintén a második félidőben harcoltak ki ellenünk a déliek, de négyet kaptunk a második félidőben az angoloktól is.

2022-ben viszont az első fél évben egyetlen gólt sem kapott a második félidőben a magyar válogatott, ez meg is látszik az eredményeken. Ez pedig azt is jelenti, hogy igaz volt az a tézis, miszerint a magyar csapatnak az erőnléttel és a koncentrációval lehet problémája. Viszont azzal, hogy kifejezetten erős ligákban edződő játékosok alkotják a magyar válogatott keretét, kialakult egy eléggé stabil mag, amelyik tisztában van azzal, hogy egy meccs sokszor akár 100 percig is eltarthat.

A különböző szakértők és újságírók egyetértenek abban, hogy ez már nem szerencse, hanem Marco Rossi szerepének köszönhető, akinek szavára hallgatnak a játékosok. A technikai körülmények most már legalább olyanok, mint bármely nagy válogatottnál és úgy tűnik, hogy a szurkolókkal is ismét megtalálták a közös hangot.

Az tény, hogy nagyon jó a keret felépítése és Rossi is jól válogat, olyan játékosok viszik most a hátukon a csapatot, akik egyébként húzóemberek a Bundesligában, a török bajnokságban vagy más komoly topligákban. És nem csak a mentális erő, hanem a fizikai erő is jelentősen jobb a játékosoknál – persze ez azért felveti azt a kérdést, hogy a magyar ligában játszó játékosoknál miért nem lehet felépíteni ezt a fajta mentális és fizikai tartást?

Figyeljünk azonban oda arra amit szakértőnk, Ivett Hoffmann mond: “Korai lenne világbajnokot avatni a magyar csapat személyében. Voltak a 2022-es évben is meglepő vereségek és igen szerencsétlen megmozdulások, tehát még van hova tovább lépni. De azért a fanyalgóknak sincs igaza, hiszen a Nemzetek Ligája igaz, hogy nem a legnépszerűbb liga, de mégis megverni az angol csapatot kétszer, az nem lehet véletlen. „

Azonban 2016 óta már tudjuk, hogy a magyar válogatottnak vannak kifejezetten jó periódusai, hiszen gondoljunk az akkori EB-n játszott meccseinkre, majd gondoljunk az Andorra elleni vereségünkre is.

Willi Orban,
Szoboszlai Dominik,
Nagy Ádám,
Nagy Zsolt,
Szalai Attila

mind olyan nevek a magyar válogatottban, akik egyébként külföldön is kifejezetten ismertek és ha ők nem hibáznak, akkor a magyar csapat 2022-2023-ban is kifejezetten felívelő teljesítményt nyújthat majd.

Mert ha Szoboszlai jól játszik és kap maga mellé egy partnert, akkor ott biztosan lesz legalább egy gól, teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. A kérdés az, hogy van-e második vonala a magyar válogatottnak. Ha csereként behozunk valakit, akkor ő képes lesz tartani a színvonalat?

Az biztos, hogy Callum Styles ígéretes lehet, ő is hozza magával az angol technikát és erőnlétet. Néhány olyan cserével, aki legalább azt a szintet tartja, amit Szoboszlai és Szalai, akkor a magyar válogatott számára a 18. hely elérése a FIFA világranglistán továbbra sem lehet elérhetetlen álom. Viszont nagyon törékeny ez a helyzet, egyetlen nagy pofon ismét mélybe taszíthatja a morált, a ranglistás helyezést és a szurkolókkal való kapcsolatot is.