EURO-2024 – Nyögvenyelős, egygólos angol győzelem a szerbek ellen

Harry Kane angol válogatott

Fotó: England football team Facebook

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra legyőzte a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Eredmény:
C csoport, 1. forduló:
Anglia-Szerbia 1-0 (1-0)
———————–
Gelsenkirchen, v.: Orsato (olasz)
gólszerző: Bellingham (13.)
sárga lap: Gudelj (39.), Tadic (75.)

Anglia:
——
Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 69.), Rice – Saka (Bowen, 76.), Bellingham (Mainoo, 86.), Foden – Kane

Szerbia:
——-
Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Birmancevic, 74.), S. Milinkovic-Savic, Gudelj (Ilic, a szünetben), Lukic (Jovic, 61.), Kostic (Mladenovic, 43.) – Vlahovic, Mitrovic (Tadic, 61.)

I. félidő:
———
13. perc: Walker indította Sakát a jobb oldalon, a szélső középre adott, a labda egy védőn felpattant, a nagy lendülettel érkező Bellingham pedig öt méterről, középről a kapuba fejelt (1-0).

Nagy fölényben játszottak az első félidő első felében az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Sokat támadott a szigetországi gárda, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat, Saka többször játszotta tisztára magát, vagy futott le jó kiugratással az alapvonalig és adott be középre. Egy ilyenből született meg az angol vezetés viszonylag hamar. A szerbek mintegy fél óra elteltével tudták rövidebb időszakokra megtartani a labdát – mert az angolok az előnyük birtokában kissé passzívvá váltak -, komoly veszélyt azonban nem jelentettek ellenfelük kapujára.

A második félidőt viszont sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzetet. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig – bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben – nem voltak célratörőek a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

MTI