Európa-liga győztes szélsőt igazolt a Budapest Honvéd

Jairo Samperio

Budapest Honvéd FC Facebook

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd Jairo Samperio személyében Európa-liga győztes szélsővel erősítette meg keretét.

A kispesti klub hétfőn számolt be a 29 éves futballista megszerzéséről.

Jairo Samperio a Racing Santandernél nevelkedett, majd mutatkozott be a spanyol élvonalban, 2013-ban a Sevillához igazolt, itt 25 bajnoki mellett 9 Európa-liga-mérkőzésen játszott, öt gólt és hét gólpasszt jegyzett a csapatban, amely ekkor elhódította a második számú európai kupát. Egy év után a német Bundesligában szereplő Mainzhoz szerződött, a német élvonalban 72 mérkőzésen 11 gól és 14 assziszt volt a mérlege. A Mainz után fél évet a Las Palmasban töltött, majd két szezont futballozott Hamburgban, míg a legutóbbi két idény során a Malagát erősítette.

„Az első benyomások pozitívak, találkoztam az edzői stábbal, gyönyörű a stadion” – mondta a spanyol utánpótlás válogatottban is szerepelt játékos. Hozzátette: „Ami pedig engem illet, az előző évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, ezért most újra jó formába akarok lendülni, hozzájárulni a Honvéd sikeres szerepléséhez. Szeretnék minél több meccsen játszani és újra bizonyítani, hogy jó futballista vagyok” –

A Honvéd öt fordulót követően egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint három vereséggel nyolcadik az OTP Bank Ligában.

MTI