Ezért van szüksége Kessiére és Christensenre a Barcának

Andreas Christensen

Chelsea Football Club Facebook oldala

Bár a LaLigában nem tudják azonnal bejegyezni őket, a Barça hamarosan biztosan bejelenti Franck Kessié (1996. 12. 19.) és Andreas Christensen (1996. 4. 10.) szerződtetését. Mateu Alemany hónapokkal ezelőtt lezárta a két szerződtetést. Mindkét esetben olyan játékosokról volt szó, akiknek lejárt a szerződése. Az elefántcsontparti esetében a Milannal, a dán esetében pedig a Chelsea-vel. De mi szüksége van a Barcának a két játékosra?

Kessié és Christensen azért érkezik, hogy betöltsön egy olyan űrt, ami a Barcánál nincs lefedve: a középkorú játékosokét. Ma a csapat, amellyel Xavi dolgozik, felelősségteljes pozíciókban olyan idősebb játékosokkal van tele, mint Piqué, Busquets, Alba, Aubameyang; vagy olyan nagyon fiatal játékosokkal, mint Araújo, Eric, Pedri, Gavi, Ansu és Ferran. Kessié és Christensen olyan friss játéktudást biztosítana, ami javítana a csapaton. Természetesen, bár mindketten ambícióval érkeznek, egyikük sem lesz kezdőjátékos.

Kessié nagyon ambiciózus játékos. A Scudettót nyerő Milan egyik vezére volt, és nem a kispadra jön. Ma azonban nehéz elképzelni, hogy helye lenne az első csapatban, mert Busquets érinthetetlen, Gavi a forradalom, Pedri nélkül pedig a Barça megbukott. De az elefántcsontparti biztosan növelni fogja a versenyt. Nem fog beletörődni abba, hogy csak helyettesítő legyen.

Christensen esete más, mert a mai napig Piqué még mindig figyelemre méltó szinten teljesít, Araújo pedig ha olyan, mint az előző szezonban, a dán nem éri el ezt a szintet. Ráadásul a Chelsea-nél a szezon végét hibák és a teljesítményével kapcsolatos kételyek tarkították. A Barça csapatába nem fog betörni kezdőként, és meg kell találnia a helyét, mert Eric Garcia világbajnokságra készül, és várhatóan úgy fogja kezdeni a szezont, mint egy „őrült motoros”. Az alkalmazkodás mindkét esetben fontos lesz. Az sem kétséges, hogy a Barcának megvan a pénzügyi fairplay, hogy szerződtesse őket. Kessié és Christensen nyitja a Barca 2022-23-as keretét.

Forrás: as.com

Fotó: Chelsea Football Club Facebook oldala