Fehér Péter veszi át a labdarúgó utánpótlás-válogatottak irányítását

fehér péter

Fotó: szovetseg.mlsz.hu

Fehér Péter veszi át a labdarúgó utánpótlás-válogatottak irányítását – jelentette be honlapján a  magyar szövetség (MLSZ).

A MLSZ közölte, hogy az eddig ezen a poszton dolgozó Németh Antal saját kérésére szövetségi edzőként folytatja a munkát az U17-es válogatott élén, az ő helyét veszi át Fehér Péter.

A korábban Dániában tevékenykedő szakember 2023 januárjától a Magyar Futball Akadémiát vezette, majd később a Budapest Honvéd szakmai igazgatójaként dolgozott.

    „Dániában mindenki előrefelé tekint. Ezt a hozzáállást és mentalitást szeretném a hazai futballkultúrába átültetni, hogy tanuljunk meg minél gyorsabban túllépni a hibáinkon. Az egységes gondolkodás, a szenvedély, valamint az elhivatottság köré építem a munkámat”

– mondta Fehér Péter, majd hozzátette, hogy kollégáival sikerült ezen elvek mentén olyan játékosokat kinevelnie és támogatnia, akik később a Bundesligában és a Premier League-ben kötöttek ki.

Az UEFA Pro licences szakember pályafutásának jelentős részét a dán FC Nordsjaellandnál töltötte, másodedzőként a Superligában tevékenykedett, illetve vezetőedzői feladatokat is ellátott a dán másodosztályban.

Az MLSZ továbbá összegezte, hogy a következő idényben az U15-ös válogatottat Szalai László, az U16-ot Szabados József, az U17-et Németh Antal, az U18-at Kemenes Szabolcs, az U19-et Jeremiás Gergő, az U21-et pedig Szélesi Zoltán irányítja.

MTI