Fél milliárd euró Lewandowski kivásárlási ára

Robert Lewandowski

Fotó: FC Barcelona Facebook

Mindkét klub hivatalosan is megerősítette, hogy a Barcelona 50 millió euróért (20 milliárd forint) leigazolta Robert Lewandowskit a Bayern Münchentől.

A katalán klub közlése szerint a lengyel támadó négy évre kötelezi el magát, 500 milliós kivásárlási árral. A 26-szoros spanyol bajnok egyesület jelezte: az üzlet keretében 45 milliót plusz 5 millió bónuszt fizetnek a németeknek.

A 33 éves Lewandowski már korában csatlakozott az amerikai túrán lévő Barcelonához, a spanyol sajtó szerint szerdán Miamiban mutatták be hivatalosan.

Robert Lewandowski aranylab
Fotó: FC Barcelona Facebook

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert. Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött. Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát. Lewandowski 375 mérkőzésen 344 gólt szerzett a Bayern München színeiben.

MTI

Fotó: FC Barcelona Facebook