FourFourTwo: Szoboszlai a Liverpool legfontosabb játékosa!

szoboszlai dominik liverpool fc

Fotó: Facebook / Liverpool FC

Nemzetközi szaklap: Szoboszlai a Liverpool legfontosabb játékosa

 

Nemcsak minket, magyarokat, hanem a külföldi szakírókat is lenyűgözi Szoboszlai Dominik a Liverpoolban nyújtott teljesítménye. Egy nemzetközi szaklap, a FourFourTwo egy videóelemzésben arra világított rá, a magyar középpályás kulcsszereplő Jürgen Klopp csapatában.

– Szoboszlai Dominik a Liverpoolban bámulatos, és aki nem veszi észre, hogy azonnali és rendkívül fontos hatással volt a csapat játékára, az nem figyelt eléggé. Szoboszlai a Liverpool legfontosabb játékosa! – ezt nem mi állítjuk, hanem Adam Cleary, a FourFourTwo futballmagazin szakírója.

A magyar válogatott csapatkapitánya mindössze két hónap alatt vívta ki magának ezt az elismerést, hiszen az elemzés még október végén jelent meg, most pedig a Mandiner elevenítette fel az akkor elmondottakat.

Cleary rávilágít, míg a 23 éves futballista korábbi klubjaiban a 4-3-3-mas felállásban jobb- és balszélsőként is szerepelt, addig Jürgen Klopp a Liverpoolban a nyolcas, azaz a középső középpályás pozícióján szerepelteti.

– Ez érthető, hiszen (Szoboszlai) rendkívüli játékintelligenciával rendelkezik, nagyon atletikus, hihetetlen keményen dolgozik és megvan benne az intenzitás, ami a Liverpool középpályás-játékához kell, szóval tökéletesen passzol ide.

A szakíró továbbá kiemelte, Szoboszlai rengeteg labdát szerez, ráadásul a pálya minden pontján képes erre, ezzel elősegítve, hogy a Liverpool visszatérhessen korábbi játékstílusához. Egykoron a Jordan Henderson, Fabinho, Gini Wijnaldum hármas játszott szűrőként a Vörösöknél, azonban Cleary szerint – a jelenleg sérült – Szoboszlai magasabb szinten végzi ezt a tevékenységet, kifejezetten sok átadást blokkol.