Francia csatárt szerződtetett a Dortmund

Anthony Modeste dortmund

Borussia Dortmund Facebook

Anthony Modeste a Borussia Dortmund labdarúgócsapatában folytatja pályafutását, az együttes a rákbetegség miatt hosszú időre kiesett Sebastien Haller pótlására szerződtette a francia csatárt.

A klub bejelentése alapján egy évre szóló megállapodást kötöttek a futballistával, akiért sajtóhírek szerint ötmillió eurót (1,96 milliárd forintot) fizettek a Kölnnek.

Sebastian Kehl dortmundi sportigazgató kiemelte, a nyáron mindenképpen olyan klasszikus középcsatárt szerettek volna igazolni,akinek erős a fizikuma, jó a fejjátéka és gólerős.Hozzátette, Haller betegségét követően új megoldást kellett találniuk, és szerinte Modeste személyében hasonló tulajdonságokkal és erényekkel bíró futballistát szereztek meg.

A 34 éves Modeste az előző idényben 35 tétmérkőzésen szerepelt a Kölnben, 23 gólja mellett négy gólpassz adott. A német élvonalban 190 találkozón 83 gólt szerzett és 16 találatot készített elő.

A Dortmund július elején jelentette be, hogy az Ajax Amsterdamtól 31 millió euróért szerződtette Hallert, akivel nyáron a Manchester Cityhez igazolt norvég Erling Haalandot akarta pótolni. A 28 éves elefántcsontparti csatárról július közepén derült ki, hogy rosszindulatú heredaganata van, így műtétre szorult, és több hónapos kemoterápiás kezelés vár rá.

MTI