Frenkie de Jong mégis elhagyná a Barcelonát?

Frenkie de Jong 2

Fotó: FC Barcelona Facebook oldala

De Jong mindig is kifejezte, hogy a Barcelonában szeretne folytatni, de az is igaz, hogy a világbajnokság előtt elégedetlenségét fejezte ki a Barcelona vezetőségével, sőt Xavi Hernandezzel szemben is, amiért nem álltak ki mellette, amikor a klub tavaly nyáron eladásra kínálta őt.

Ez a szakadás a két fél kapcsolatában, valamint az, hogy a Barcelonának sürgősen csökkentenie kell a fizetését, motiválhatta a döntését, hogy a szezon végén meghallgatja az ajánlatokat.

A Barcelona az elmúlt hetekben kitartott amellett, hogy De Jong nem eladó, de az is világos, hogy mindenképpen meg kell állapodni a fizetése csökkentéséről.

A holland játékos és képviselői figyelmen kívül hagyják a csökkentési kérelmet, mert tisztában vannak azzal, hogy Frenkie már korábban is jelentősen csökkentette a fizetését, és most megkapja a szerződésben foglaltaknak megfelelő összeget.

A Barcelona nem számol most januárban átigazolásokkal, de júniusban újra végiggondolják, el kell-e őt adniuk a fizetési limit miatt. A klub fenntartja, hogy szeretnék, ha de Jong maradna, bár ha a játékos megnyitja a kapukat a távozás előtt, akkor minden megváltozhat.

Tavaly nyáron a Manchester Uniteddel kötöttek átigazolási megállapodást valamivel több mint 80 millió euróról fix és változó összegben, de a játékos nem akart tárgyalni a távozásáról, így a csapatnál folytatta.

A Manchester United nem adta fel, és továbbra is próbálkozik a szerződtetésével, bár ők is inkább nyáron ütnék nyélbe az üzletet.

A Mirror című brit lap szerint de Jong most már nyitottabb a váltásra és már felvette a kapcsolatot a Manchester United edzőjével, Eric Ten Haggal, így lehetségesnek tartják, hogy megegyezzenek egymással.

A Manchester Unitednek a tulajdonosai révén 200 millió euró áll rendelkezésére, amit átigazolásokra fordíthat, és az elképzelések szerint a teljes középpályát át akarják alakítani, hogy megpróbáljanak címeket nyerni.

Az angol csapat ambiciózus célja Bellingham (Dortmund) szerződtetése, valamint Frenkie de Jong érkezéséről is megpróbálnak egyszer és mindenkorra megegyezni. És úgy gondolják, hogy a hollanddal szembeni kitartásuk végül kifizetődött.

Forrás: barca.messibarcelona.com