Füllkrug és Führich is német kerettag

spanyol-nemet Niclas Füllkrug

A német Niclas Füllkrug (k, alul) gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság E csoport második fordulójában játszott Spanyolország-Németország mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 27-én. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Niclas Füllkrug, Chris Führich, Robin Koch és Kai Havertz is ott lesz a magyarokkal azonos csoportban szereplő házigazda német labdarúgó-válogatott keretében a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon.

A német szövetség vasárnap óta napi két kerettagot nevez meg, először Nico Schlotterbeck és Jonathan Tah, majd Manuel Neuer és Aleksandar Pavlovic szereplése lett hivatalos, hozzájuk csatlakozott most a Bajnokok Ligája-döntőre készülő Borussia Dortmund támadója, az előző szezon társgólkirálya, Füllkrug, illetve a Bundesligában remeklő VfB Sttugart szélsője, Führich. Nem sokkal később kiderült, hogy Robin Koch, az Eintracht Frankfurt és Kai Havertz, az Arsenal futballistája is ott lesz az Eb-n.

Ezzel egyidőben olyan sajtóhírek láttak napvilágot, hogy két rendkívül tapasztalt játékos, az 57-szeres válogatott Leon Goretzka, illetve 2014-ben világbajnok, 78-szoros válogatott Mats Hummels játékára sem számítanak a Nationalelfnél.

A német válogatott június 3-án Ukrajna, június 7-én pedig Görögország csapatával játszik felkészülési mérkőzést. Az Eb-n a június 14-i nyitómérkőzésen Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

Julian Nagelsmann-nak június 7-én kell megneveznie azt a 26 játékost, akire az Eb-n is számít.

MTI