Gennaro Gattuso lehet a Valencia új edzője?

Gennaro Gattuso

Fotó: facebook.com

A Valencia közel áll ahhoz, hogy Gennaro Gattusót nevezze ki a klub új edzőjének a Marca beszámolója szerint. Az olasz jelenleg Szingapúrban tárgyal Peter Limmel arról, hogy leváltja Jose Bordalast, aki egy szezon után távozik a csapat éléről.

A Valenciának 700 ezer eurós kompenzációt kell fizetnie Bordalasnak, amiért megszegte a vele kötött kétéves szerződést. A Valencia azt tervezi, hogy a nyáron több magasan fizetéssel rendelkező játékosának eladásával átalakítja a csapatot. Míg Gattusónak kétéves szerződést ad, amelyhez további egy évre szóló opció is bekerül, ha a két fél között jól alakulnak a dolgok.

Gattusót a szuperügynök Jorge Mendes ajánlotta fel, akinek várhatóan fontos szerepe lesz a Valencia újjászervezésében néhány év kihagyás után. Az olasz lesz a tizedik edző, aki a Valenciánál dolgozik majd, mióta Peter Lim átvette a klub irányítását.

Ez lesz a nyolcadik edzői feladat, amit Gattuso pályafutása kezdete óta vállal. A Milan és az olasz válogatott legendás középpályása a Sion, a Palermo, az OFI Kréta, a Pisa, a Milan Primavera, az AC Milan és a Napoli csapatát is irányította.

Fotó: facebook.com