Gerard Moreno lehet a Barcelona B-terve

Gerard Moreno

Fotó: BarcaTimes Facebook

Robert Lewandowski határozottan kijelentette, hogy a nyáron el akarja hagyni a Bayern Münchent, és úgy tűnik, hogy a Barcelona lesz a célpontja, ha eligazol. Miközben a lengyel mindent megtesz, hogy megkönnyítse a költözést, a Barcelona egy tartalék tervet állít össze arra az esetre, ha nem sikerülne meggyőzniük a Bayernt, hogy megváljanak tőle.

Ez a tartalékterv Gerard Moreno névre hallgat. A Sport szerint a 30 éves játékost Lewandowski alternatívájaként javasolták a Carrer d’Aristides Maillol-i irodákban. Bár tavaly sérülésektől sújtott szezont futott, Moreno a győztes Európa Liga-menetelés során a Sárga Tengeralattjáró sztárja volt, és ezt követően jelölték a Ballon d’Orra.

A Villarreal a hírek szerint hajlandó lenne elfogadni egy 40 millió euró körüli ajánlatot Morenóért, akinek 2027-ig szóló szerződése van. Ez hasonló költséget jelentene, mint amennyit a Blaugrana Lewandowskiért tervez, amikor egy minőségi középcsatárt próbálnak bevonni.

Hogy a Villarreal ennyire megkönnyítené-e a dolgukat, azt még nem tudni. Moreno tavaly augusztusban írt alá új szerződést, és mivel még öt év van hátra belőle, valamint 100 millió eurós feloldási záradékkal rendelkezik, Francisco Roig elnökön nincs nyomás, hogy eladja. Moreno más profilú csatár, mint Lewandowski, és Xavi Hernandez számára taktikaváltást jelentene.

Forrás: football-espana.net

Fotó: BarcaTimes Facebook