Góllal mutatkoztak be a Bayern új játékosai

Matthijs de Ligt

Fotó: FC Bayern München

A nyári sztárigazolások, a szenegáli Sadio Mané és holland Matthijs de Ligt is góllal mutatkozott a Bayern Münchenben, amely felkészülési mérkőzésen 6-2-re legyőzte a DC United labdarúgócsapatát.

A washingtoni összecsapáson az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) most zajló alapszakaszában gyengén teljesítő házigazdák – a keleti főcsoport utolsó helyén állnak – nem bizonyultak méltó partnernek. A bajorok az 5. percben Mané büntetőjével szereztek vezetést, majd a 12. percben megduplázták előnyüket.

A 3-0-s első félidőt követően teljes sort cseréltek a vendégek, akiknél De Ligt a 47. percben volt eredményes. A végeredményt Thomas Müller állította be a 92. percben. A rutinos német támadó kiemelte: elsőszámú gólfelelősük, a lengyel Robert Lewandowski távozását követően arra kell koncentrálniuk, hogy minél többen vegyék ki a részüket a gólszerzésből.

„Ez most jól sikerült” – tette hozzá arra utalva, hogy mind a hat góljukat más szerezte a találkozón.

A német bajnoki aranyérmes együttesre az egyesült államokbeli túrán szombaton újabb barátságos fellépés vár, az ellenfél az angol bajnoki címvédő Manchester City lesz.

MTI