Görög szövetségi kapitány: Dzsudzsák példakép a fiataloknak

Dzsudzsák Balázs magyar válogatott

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gus Poyet szövetségi kapitány szerint vasárnap a görögök elleni mérkőzésen a magyar válogatottól búcsúzó Dzsudzsák Balázs igazi példakép lehet a fiatalok számára.

„Nekem nem sikerült ilyen sokszor magamra öltenem a címeres mezt. Fantasztikus játékos, aki a hosszú karrierjével példaként szolgálhat a fiatal labdarúgók számára” –

mondta szombati sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére a görögök uruguayi szakvezetője, aki a felkészülési találkozót elsősorban arra szeretné felhasználni, hogy megtudja, kikre számíthat majd a tavasszal kezdődő Európa-bajnoki selejtezők során.

A játékosként 26-szoros válogatott Poyet a magyar csapatról szólva értetlenségének adott hangot, hogy nem jutott ki a világbajnokságra, mert látva a Nemzetek Ligájában játszott mérkőzéseit, szerinte a világ legjobb válogatottjaival is felvette a versenyt, olyanokkal, amelyek most a torna favoritjaiként utaztak ki Katarba.

„A magyar válogatott komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Mi is szeretnénk arra a szintre eljutni, hogy Nemzetek Ligája élvonalában szerepeljünk”

– mondta Jorgosz Maszurasz, az Olimpiakosz támadója, aki szerint ahhoz, hogy a Málta elleni 2-2-nél ezúttal jobb eredményt érjenek el, elsősorban nagyobb összpontosításra és koncentrációra lesz szükségük.

A magyar-görög barátságos mérkőzés vasárnap 20.15-kor az olasz Daniele Chiffi sípjelére kezdődik a Puskás Arénában, ahol Dzsudzsák nemcsak elbúcsúzik a nemzeti együttestől, hanem – Király Gábort megelőzve – 109. fellépésével egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

MTI